Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python miért nem jó Windowsra?

Python miért nem jó Windowsra?

Figyelt kérdés
Itt olvastam az oldalon valamelyik kérdés alatt.
2016. febr. 4. 16:29
1 2 3 4 5
 11/45 SimkoL ***** válasza:
Nem több százezer, hanem milliós értékben játszik az XE vége :) Tanulni én sem a Delphi-t ajánlottam, hanem .NET-es nyelveket amiket alapból támogat Windows. Komolyabb fejlesztésre ajánlottam a C++ Builder-t és Delphi-t. Az, hogy egy Python kódból is lehet exe-t 'csinálni' - megjegyzem batch file-ból is lehet - egy dolog. Közel sem lesz Windows alá ideális. Talán érdemes lenne megnézni, hogy a Windows alatt futó - legtöbbet használt - programok milyen nyelven készültek. Nem Python még csak nem is C#. Legegyszerűbb példa, a nagyon sok ember által használt Total Commander Delphi-ben készült.
2016. febr. 4. 19:19
 12/45 A kérdező kommentje:

Öhm..azért, hogy én egy nyelv használatáért több százezret fizessek..az amíg nem lesz 5-ösöm a lottón nem pálya :D

Mindenesetre maradok a pythonnál (hiába lunixos, hiába interpreteres, hiába script nyelv). Majd ha elérem a korlátait vagy valami váltok.

2016. febr. 4. 19:26
 13/45 anonim ***** válasza:
0%

"Én az elmúlt 20 évben rengeteg komolyabb Python alkalmazással találkoztam,"

Akkor ebből a rengetegből légy szíves sorolj fel tizet.

2016. febr. 4. 19:26
 14/45 anonim ***** válasza:
0%

"Öhm..azért, hogy én egy nyelv használatáért több százezret fizessek..az amíg nem lesz 5-ösöm a lottón nem pálya :D"

Senki nem mondta neked, hogy több százezret fizess.

A delphi 10 kerül ennyibe. Pontosabban 100k és 2 milla között van az ára, de ez mutatja is, hogy annyira nem lehet shit, ha egyszer ennyiért is el lehet adni.

Azt választasz, amit akarsz, ez lehet a Python is, csak ne gyere vissza egy év múlva ide sírni, hogy hülyeség volt.

2016. febr. 4. 19:30
 15/45 anonim ***** válasza:

Ha applikációk alapján választana az ember nyelvet akkor C++ lenne a tökéletes nyelv:

[link] ,

[link] , [link]

Pedig nem az.

2016. febr. 4. 19:34
 16/45 SimkoL ***** válasza:
'Majd ha elérem a korlátait' nem fogod :) Ha már egyszer arra adtad a fejed megpróbálod utolsókig kihasználni, de mindig lesz benne újabb fejlesztés. Ugyanígy van a Delphi is. Mire azt mondom értek hozzá, mindig jön valami újabb.
2016. febr. 4. 19:36
 17/45 A kérdező kommentje:

Robin, pontosan mik is a hátrányok?

SimkoL, akkor addig, hogy megtudok írni egy 2D-s, mászkálós, érmegyűjtögetős játékot, meg egy táblásat, hogy mesterséges intelligencia is legyen benne :D

Remélem minnél hamarabb sikerül (1 év?)

2016. febr. 4. 19:50
 18/45 anonim ***** válasza:

"'Majd ha elérem a korlátait' nem fogod :) "

Dehogy nem fogja! :)

Ki tudja mihez kap majd kedvet.

Majd ha esetleg szeretne egy kodeket írni, ha szeretne valami olyasmit, ahol fontos (lenne) a sebesség is, netán akarna olyat aminél számít a jó küllem, elkerülhetetlen a jól hierachizált többablakosság, vagy ahol ütősebb kommunikációra is szükség lesz, akkor pont ott fog tartani, a határnál, meg ott, hogy néz valami mást. Ha marad hozzá elég kedve.

2016. febr. 4. 19:51
 19/45 anonim ***** válasza:
0%

"pontosan mik is a hátrányok?"

Elég sok van ilyen. Ott a GUI. A programjaid külleme. A python alapből nem támogat GUI-t, ahhoz kell külső program (TCL/TK). Ez meg nem terem meg a vindows rott directory-jában, azt telepíteni kell. A widget set alapban elég szegényes, primitív. Arról meg ne is álmodj, hogy olyan küllemű, összetettségű és olyan szépségű programfelületeket hozz létre ugyanannyi idő alatt, mint mondjuk delphi-ben vagy más visual fejlesztő-rendszerben.

A Python alapvetően lassú. Legalább 30-40-szer lassabb úgy átlagban, mint egy compileres nyelv. Ez egy jó darabig nem gond, mert először te magad is lassú programokat fogsz írni, de amint kinövöd a gyermekbetegségeidet, rá fogsz döbbenni, hogy játéknál az ütközésvizsgálat, az MI erőforrásigényes dolgok és vagy használod a mások által megírt könyvtárakat, anélkül hogy pontosan tudnád mi történik bennük, vagy írnál magad gyorsat, feltéve ha tudnál.

Akik azt írják, hogy a Pythonban embertelenül komoly cuccok készültek, azok enyhén szólva is tévednek. A Pythonban apróbb dolgokon, saját szmütyörgésen, kisebb feldolgozó rendszereken kívül nem készült semmi érdemleges. Egy torrent kliens készült benne, amiről én tudok, hát, az meg olyan is.

Ettől függetlenül lehet vele tanulni, de ha a te igényeid olyanok, hogy nem hat másik program, library, stb. jelenlétét igénylő, hanem egy .exe-s hordozható, gyors programokat fejlessz, akkor a Python számodra nem jó választás.

2016. febr. 4. 20:07
 20/45 anonim ***** válasza:

"Közel sem lesz Windows alá ideális."

Mit jelent nálad az ideális? Az ideális ha 3x annyi fejlesztési időt töltesz azért hogy 1 ezredmásodperccel gyorsabban induljon? Őszintén valld be: valaha fordítottál már Python kódot exe-re és mérted le a sebesség különbségeket? Az a valaha az elmúlt 2 évben volt talán? Vagy csak találgatsz? Számít egyáltalán ha az ezredmásodpercek töredékéről beszélünk?

Azt állítod hogy a legtöbbet használt Windows programok mind Delphiben készültek? Azért ezt te se gondoltad komolyan...

"Akkor ebből a rengetegből légy szíves sorolj fel tizet."

Szerintem a kedvdért senki sem fog neked programokat sorolgatni. Törődj bele hogy széleskörűen használt, de főleg nem kommerciális szoftverek készítéséhez. A jelenlegi cégem weblapja Python Djangot használ csakúgy mint a YouTube, előző cégemnél egy több milliós robotkar vezérlőszoftvere volt Pythonban és a HQ-k közötti kapcsolatokat is Pytohnnal oldották meg csak cosmó minden mással egyetemben és valahogy mindenhol felüti a fejét mindegy mi a téma. A világ egyik legnépszerűbb MMORPG játékat is Pythonban készült. De ez miért számít? Nem elég komoly az ízlésednek? Nem hiszed el hogy a Python mint általános célú programozási nyelv képes mindenféle szoftvert előállítani, jól? A linux alkalmazások fele Python, a másik felének meg csak a frontendje Python.

"Pontosabban 100k és 2 milla között van az ára, de ez mutatja is, hogy annyira nem lehet shit, ha egyszer ennyiért is el lehet adni."

Még mindig kíváncsi lennék arra hogy mivel tud többet egy C++ Builder mint egy Visual Studio.. Mert hogy a C++ Builder is ugyan attól a cégtől van mint a Delphi és árra is kb egyeznek, tehát a tudásuk is vélhetőleg hasonló. Biztos nem lehet szar de azt sem hiszem hogy indokolt ajánlgatni és megvásárolni amikor valószínűleg nem tud semmivel se többet mint egy ingyenes szoftver. Nem véletlenül nem elterjedt.

"elkerülhetetlen a jól hierachizált többablakosság, vagy ahol ütősebb kommunikációra is szükség lesz, akkor pont ott fog tartani"

Na ne viccelj. Tudod te egyáltalán hogy hogyan is működik Python? Mert ezek alapján nem sokat tudsz róla.

Egyszerű: azok utálják a Python-t akik nem használják, nem ismerik a képességeit és az egyediségét, azaz ki se tudják használni. Kár fecsegni erről, "haters gonna hate". (Csak nem értem mi hasznotok abból ha megpróbáltok itt lejáratni egy nyelvet. Tudom, az a sokmillió ember aki használja biztos hülye és csak egészen véletlenül lett népszerű nyelv, minden ok nélkül. Így szokott ez lenni.)

2016. febr. 4. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!