Gérad Swinnen - Tanuljunk meg programozni Python nyelven c. könyve jó egy kezdőnek?
Hát szerintem neked kéne rákeresned. Az a fontos, hogy neked feleljen meg a hangvétele, a fogalmazásmódja.
Amúgy nem Gérad, hanem Gérard.
Amikor én tanultam(~8 éve talán) teljesen odáig voltam érte, laza két hét alatt el tudtam jutni vele arra a szintre, hogy már el tudtam szüttyögni a pygame el, úgy, hogy előtte c++ ban a hello worldig terjedt a tudásom, azt is googleval - ugyanakkor mint említettem ez nem éppen tegnap volt, ma már nem valószínű, hogy egy ilyen régi könyvet nyugodt szívvel mernék ajánlani.
A programozási logikát nagyon jól megtanítja szvsz, onnan egy másik nyelvre váltás meg nem vészes(akár python3 ra) - de ha találsz másik, hasonlóan jó, csak épp modernebb könyvet akkor inkább arra szavaznék.
A kérdésben említett könyvnek a bevezetője és az első fejezete nagyon jó. Szinte minden mondatával egyet lehet érteni.
A könyv tematikája meg vagy fexik vkinek, vagy nem.
Le kell tölteni a Python 2.3-at és el kell kezdeni a könyvben olvasottakat gyakorlatba átültetni. Ártani nem fog.
A Gérad Swinnen 2-es példái futnak 2.7-tel. Van egy 3-asra átdolgozott kiadás, de sajnos csak franciául.
Amit újabban írtál, arról nem tudok nyilatkozni.
Én most tanuló m a Pythont ugyan ebből a könyvből, én Python 3-at használok, mert alig van különbség. Legalábbis a 150. Oldalnál járok és eddig a legnagyobb különbség az a kötelező zárójelek és hogy a t kint ér kisbetűvel van (nem import T kint ér) bocs helyesirasjavito...
Szóval nyugodtan használd a legújabb Pythont a könyvvel, a könyv is ezt írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!