Python miért nem jó Windowsra?
A feladat határozza meg, hogy a Python jó-e vagy sem.
Én személy szerint oktatási célra nem javaslom, mert a kezdőknek eredendően nem az a céljuk, hogy scripteket írogassanak, hanem az, hogy standalone alkalmazásokat fejlesszenek. A Python választása tehát magában foglalja azt, hogy az alapok elsajátítása után tovább kell lépni, választani kell egy másik nyelvet. Ez pedig egy kezdő számára mindenképpen sokk, visszalépés.
Python jó Windowsra.
Én személy szerint bármilyen célra tudom ajánlani, köztük oktatási célokra is, mert lehet vele standalone alkalmazásokat is készíteni, ugyanakkor gyors fejlesztést tesz lehetővé azonnali visszajelzéssel. Kezdő szinten bármilyen feladatot el tud látni. Még haladó szinten is ritkán találkozni olyan feladatkörrel amihez indokolt lenne a C vagy bármilyen más alacsonyabb szintű nyelv. (pl. nagy számítási sebesség, hardverszintű programozás) Később a C vagy C++ elsajátítása ajánlott mert a C előnyei kiválóan beleágyazhatóak a Python alkalmazásokba, így a sebességkritikus területeknél sem kell aggóni.
Sokrétűsége miatt nagy előrelépés lehet megtanulása a többi nyelvhez képest, hiszen széleskörűn támogatott és nem csak az alkalmazásfejlesztés de a webfejlesztés az az android app fejlesztés is egyszerű vele számos másik előnye mellett.
SimkoL azért kíváncsi lennék miért ajánlgatsz több százezer forintos szoftvereket kezdőknek mintha olyan nagy szükség lenne rájuk. Nagyobb csodára képesek mint egy Visual Studio vagy egy egyszerű gcc amit ingyen beszerzel? Mit tudnak?
És miért gondolod azt hogy míg a Python nem része a Windowsnak, addig pl. egy Delphi része a Windowsnak? Nem kell letölteni? Vagy úgy gondolod hogy egy Pythonban írt szoftverből nem lehet exe? Akkor rosszul gondolod. Ahogy mondod, lehet vitázni, de csak a nyelvek komolyabb ismerete mellett.
SimkoL, pont te írtál ott is :D
De amúgy szerintem tanulónyelvnek mindegy.Meg az, hogy nincs beépítve az nem feltétlenül azt, hogy nem is oda való. Fut rajta és szerintem az a lényeg.
De zöldfülű kezdőként mondom ezt, ne harapjátok le a fejemet :D Inkább megnézem Reiter István C# jegyzetét és kipróbálom azt is.
Az hogy fut a python windowson nem azt jelenti hogy "jó" bármilyen komolyabb alkalmazás fejlesztésére és ez operációs rendszer független.
Tanuló nyelvnek viszont ideális. Sokkal inkább mint a C#.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!