Hogyan scináljak egy játékot?
Akkor elkezdem így "Mi az a programozás, mire jó, miért jöttek létre a számítógépek?
- Tanulsz egy kis algoritmizálást, hogy pszeudokódban hogyan lehet megírni egyszerűbb programokat, megtanulsz egy-két vezérlési szerkezetet (ez ahhoz kell, hogy segítse a programozói gondolkodás kialakulását)
- Elsajátítod az egyszerűbb adatszerkezetek elvi működését (tömb, láncolt lista, verem, sor, hash tábla stb.)
- Választasz egy programozási nyelvet, mondjuk kezdésnek a Pythont szokták ajánlani a leggyakrabban. No, én azért ajánlom ezt a nyelvet neked, mert rákényszerít, hogy olvasható, jól tagolt kódot írj.
- Hello World
- Kifejezések, utasítások
- Változók
- Egyszerű beolvasás konzolról
- Vezérlési szerkezetek
- Előre megírt függvények használata"
"A kérdező kommentje:
Nem tok semmilyen nyelvet.
Meg én nem tetrist akarok."
Mindent az elején kell kezdeni. Annak idején, amikor a Commodore "számítógépek" kezdtek divatba jönni, az már sikerélmény volt, ha (programból) ki tudtuk íratni a képernyő közepére, hogy "Szia! Nyomj meg egy gombot". Aztán, ha a "felhasználó" megnyomta valamelyik gombot, mondjuk megjelent a következő sorban, hogy "Megnyomtad a x gombot". Itt kezdődött. Pedig akkoriban a Commodore beépített BASIC értelmezőjével nem is volt olyan nehéz.
Manapság már sokkal többet tudnak a (most már tényleg) számítógépek, bővebbek a lehetőségek, többféle programnyelv van, de mindegyiknek ugyanaz a jellemzője, mint anno a BASIC-nek volt: meg kell tanulni a programozást, el kell sajátítani a működést, meg kell érteni egy program logikáját.
Sokan írták itt, hogy mennyi gyakorlás kell, ez bizony így van. Egy szobrász tanuló sem a Hősök Emlékművével kezdi, de szorgalommal eljuthat odáig.
Túl összetett egy 3d projekt.
Még a 2d sek is sokszor.
Én biztos nem vàgnàm a fejszémet ekkora fàba.
Maradnàk ilyen egyszerűbb 2 d seknél amit egyedül is össze lehet hozni. Legalàbb ki élhetem a kreativitàsom és ezekkel is lehet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!