Programtervező informatikus szakokon (egyetem) melyik programozási nyelvet használják/tanítják?
Pécsi Tudományegyetemen:
C,C++,Java,C#,HTML, minimális PHP.
Ezek közül a C++ -t erőltetik. Tapasztaltként, és az egyetemi éveimre visszagondolva, nagyon nagy szükséged lesz az otthoni tanulásra.
Saját példámból tanultam: Nagyjából minden tárgy megvolt 4, vagy 5 érdemjegyre. Elmentem egy állásinterjúra, adtak egy tesztfeladatot, és nem tudtam megcsinálni. És nem azért, mert nem tanultam programozni, hanem azért, mert -a fenti kolléga példájával élve- amikor vezetni tanulsz, az oktató elmondja, hogyan kell vezetni. Viszont ha sikeresen megszerezted a jogosítványt, nem fogsz egyből kiválóan vezetni.
Egy szónak is száz a vége, ha programozni szeretnél, az alapok nagyon jók a PTE-n, viszont otthon rengeteget kell gyakorolnod. Ha esetleg szükséged lenne segítségre, privátban írhatsz, szívesen segítek.
Sok sikert kívánok!
"az alapok nagyon jók a PTE-n"
nem tudom én is idejárok, de minősíthetetlen az oktatási színvonal...gyakorlat szinte alig van, csak elmélet. gyakorlati oktatás is az hogy tanár bejön kiadja a feladatot csináld meg...semmi tanítás, vagy ha van is valami minimális a hallgatók 99%-a nem érti.
#12 -es
Milyen szakon vagy? Hanyad éves vagy? Milyen tanárok tanítanak?
"Pécsi Tudományegyetemen:
C,C++,Java,C#,HTML, minimális PHP. "
Ha a HTML-t prognyelvek közé sorolod, akkor komoly gondok vannak ott az oktatással. De mivel én is ott végeztem, ezért kivételesen tudom, hogy nálad vannak hiányosságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!