Melyik szak mivel foglalkozik pontosabban? A neten sokat keresgettem, de csak a gazd infós szakról találtam egy kis leírást. Műszaki informatikus? Mérnök informatikus?
nálunk a mérnökinfót régen műszakinak hívták, úgy tudom
hogy volt a különbség, azt nem tudom, de szerintem nem
Ami közös mindegyik szakban. Matek és programozás kb egyformán van. Némi eltérésekkel persze. Proginfon több a matek és elmélet. Mérnökinfo kicsit talá gyakorlatiasabb és fizika is bejön a matek, prog mellé. Gazdinfo pedig fél évvel hosszabb képzés a bsc és itt a matek, prog mellett gazdasági tárgyak jönnek be szép számmal.
De programozni valóban nem az egyetemen fogsz megtanulni. Ott maximum irányt mutatnak.
Itt BME-n (Mérnök infó) webprogramozással maximum választható tárgyak keretében találkozhat az ember. Ami viszont kikerülhetetlen, az matek, illetve a fizika (azért emelem ezeket ki, mert sokak ezeken véreznek el). Ismerősök elbeszélései alapján (ELTE) Programtervező informatikus szakon matekon még nagyobb a hangsúly, gyakorlati programozáson meg kisebb.
Tehát egyetemen maximum akkor tanulsz meg programozni (kódolni), ha te azzal önszorgalmadból is foglalkozol, inkább szemléletet ad (amely természetesen még véletlenül sem lebecsülendő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!