Miért ennyire lusták az emberek, ha programozni "akarnak" tanulni?
Ez már általános iskolában el van b...va.
A legtöbb gyerek szerint a matek a "mumus" tantárgy, az egy nehéz, megtanulhatatlan valami. (ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN!) Nem egy differenciálegyenletet kell pedig megoldaniuk, teljesen alapvető dolgokkal gondjaik vannak, mert már a szülő is ezt veri belé: nem baj fiam, én is kettes voltam matekból! Logika az nulla sajnos. (Így a programozáshoz sem lesz, sőt arra az alapvető dologra sem fog rájönni, hogy ha kereste volna a kérdésére a választ akkor hamarabb megkapta volna, mint hogy arra vár, hogy újra leírja valaki.)
Szomorú de ez van. Tény, hogy sok iskola is leneveli a gyereket a gondolkodásról. Nekem volt olyan matektanárom gimnáziumban, aki SZÓ SZERINT kérte vissza az összes definíciót. Ha ne adj isten te megpróbáltad megérteni és magadtól mondtad el az nem felelt meg neki még akkor sem ha matematikailag ugyanazt jelentette és a "szakkifejezéseket" is használtad. Ellenben aki beseggelte (még úgy is hangsúlyozta ahogy a tanár mondta) az tökéletes volt számára. Kár, hogy semmit nem értett belőle csak visszaböfögte mint egy verset.
Szóval itt kezdődnek a gondok. Megtanítjuk nekik: nem kell érteni, csak tudjad ha kérdezik. Gondolkodni? Összefüggéseket keresni? MINEK!
És ez a probléma az itt megjelenő kérdéseken is rendkívül jól látszik.
bologatos kutyakent a legjobb elni
meg ha kepes ra az ember akkor diktalas utan programozni (wdhun alapjan)
szepen valaki lediktalja mit irjak en meg lepotyogom
hat nem tokeletes lenne? ^.^ ez az almom remelem valora valik
ja es termeszetesen a diktatornak semmi erdeme nincs ebben csak annak aki lepotyogte a mestermuvet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!