Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szorgalomból meg lehet tanulni...

Szorgalomból meg lehet tanulni programozni, hogy munkát is kaphassak?

Figyelt kérdés
Ha igen, körülbelül mennyi időt vesz igénybe, amíg felhozom magam egy versenyképes szintre?

2015. aug. 25. 20:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Meg. Az, hogy mennyi idő attól függ, hogy napi hány órában, milyen sebességgel fogod fel a dolgokat, tudsz-e angolul, meg hogy milyen nyelveket, frameworköket akarsz megtanulni.
2015. aug. 25. 20:40
 2/12 Szirty ***** válasza:
81%

Igen.

Néhány évbe beletelik.

2015. aug. 25. 20:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Körülbelül 2 évem lenne rá. Már tanultam magamtól C++, de nem jutottam el magas szintre. Az eddigi legösszetettebb programom egy ideális gáz szimulátor volt, amit egy középiskolai fizika projektként készítettem. Volt grafikus felülete (SDL-t használtam), rajzolta a grafikonokat. Nem volt egy profin megírt program, de működött. Angollal elboldogulok. C++ mellett még a Java-t szeretném megtanulni, hogy ne csak egy nyelvet ismerjek.
2015. aug. 25. 20:51
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha az a célod, hogy minél hamarabb munkát találj, akkor ezek közül az egyiket + a hozzá kapcsolódó dolgokat érdemes megtanulni. Ha a Java érdekel, akkor nézz meg egy csomó Java álláshirdetést, hogy általában mi az, amit kérnek, milyen ismereteknek kell egy Java programozó birtokában lennie és vágj bele.

Minél hamarabb találsz valami munkát, annál jobb. Minél több a nálad okosabb/tapasztaltabb ember egy cégnél, annál többet lehet tanulni.

2015. aug. 25. 20:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Akár diploma nélkül (csak érettségivel) is alkalmazhatnak?
2015. aug. 25. 21:50
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. aug. 25. 21:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nézz bele az álláshirdetésekbe...

K. jól hangzik, hogy nem bénázol el 5 évet egyetemen és megtanulod otthon meg munkát kapsz, de a nagy cégek már sokszor kérik a papírt is.

Amúgy is sokkal nehezebb otthon tanulni. Én is tanulgattam magamtól otthon, de egy idő után rájössz, hogy a gond ott van, hogy nem tudod hogy merre tovább. Mármint adott problémára találsz egy megoldást a neten, valahogy beleerőlteted a programodba, hurrá, működik, de közben mégis a levegőben lóg az egész, mert nem azért csinálod úgy mert ideális / gyors / valamiért jó, hanem azért mert a netre úgy tette fel valaki.

Jelenleg ingyen van a felsőoktatás, iratkozz be, kb két éved van és 3 év egy bsc... Közben tudnál gyakornokoskodni is, a támogatott félévek számába az is belefér, hogy munka mellett csinálod és csúszol emiatt kicsit. Miért jobb otthon egyedül szenvedni?

2015. aug. 25. 23:16
 8/12 anonim ***** válasza:
75%
Tény, a legtöbb ember jobban jár, ha egyetemi keretek között tanulja meg az alapokat, viszont sokmindent sajnos nem tanítanak, úgyhogy az "otthon szenvedést" nem ússza meg, de legalább lesz egy alap, amire építhet.
2015. aug. 25. 23:19
 9/12 A kérdező kommentje:
Az igazság az, hogy külföldön szeretnek továbbtanulni gepeszmernoknek, es egyelőre a pénz a legnagyobb probléma. Ezért gondolkozom különböző lehetosegeken, es az egyik nyilván az egyetem melletti munka. A programozás az, ami meg érdekelne, es mar van is benne kis tapasztalatom, ezért merült fel bennem, hogy megtanulom amennyire csak tudom, es így hátha kapok majd valami részmunkaidős állást kint. Nyilván nem egy profi fejlesztő cégre gondoltam, ahova csak magasan képzett szakembereket vesznek föl. Egyelőre meg csak sorra megvizsgalom a lehetőségeket.
2015. aug. 25. 23:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem a nyelvekből áll a szakma. Kell tudnod programot tervezni, tudnod kell rendszereket tervezni hozzá, kell a széles látókör informatikából, ismerned kell a szabványokat a részterületeken is és adatbázis gurunak lenni sose ártott. Lehet, hogy nem is tértem ki mindenre, volt két félévem a szakon, aztán menekültem.
2015. aug. 27. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!