Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha egyszerűbb játékok készítés...

Ha egyszerűbb játékok készítése a célom, akkor is meg kell tanulnom programozni mert nem érdekel vagy eseményrendszeres összekattintgatós programok is megteszik?

Figyelt kérdés

Egyszerűbb 2D játékok alatt ezeket értem:

Limbo,Harold,Ori and the blind forest,Best friends,

Ilyenekre gondoltam.

Összekattintgatós program pedig a construct2D és hozzá hasonlók.

2015. júl. 19. 00:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2015. júl. 19. 00:59
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor csak ilyen bénákat lehet vele?
2015. júl. 19. 01:09
 3/13 anonim ***** válasza:

Attól fugg

De egy C++-t érdemes.megtanulni.

2015. júl. 19. 01:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Összekattintgatós cuccokkal (1) nem minőségi játék lesz, (2) nem egyedi játék lesz (3) nem te csinálod. De próbáld ki, olvasd a kézikönyvüket, hozd ki belőlük a maxot, aztán meglátod, neked ez elég-e.
2015. júl. 19. 01:15
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

#4 jól összefoglalta.

Ezekkel csak sablonos, egy kaptafára készülő játékokat lehet létrehozni, és maga az eszköz jelentősen behatárolja a lehetőségeidet. Ergo nem csinálhatsz olyan játékot, amilyet akarsz, csak amire a "játékszerkesztő" alkalmazás fel van készítve.

Továbbá ezek nagyon messze állnak a "jó" kategóriától.

Emlékszem, régen C64-re volt egy ilyen játékszerkesztő, Seuck névvel. Sablonos, unalmas shoot'em up-ok készítésére jó volt, de jó játékot senki nem tudott vele készíteni. A mai játékszerkesztőkkel is ugyanez a helyzet.

Akkor már inkább ugorj neki a Unity-nek, igaz, kell ott programozni, de egyáltalán nem sokat, viszont látványos dolgokat lehet vele létrehozni.

2015. júl. 19. 03:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Bár az általam linkelt videó nem pont erről szól, de az is igaz amit fentebb írtak. :)

Egyébként hogy állsz a grafikával? Nincs kedved úrhajókat tervezni?

2015. júl. 19. 03:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Bár vedd úgy hogy nem is kérdeztem.
2015. júl. 19. 03:54
 8/13 anonim ***** válasza:
Megpróbálkozhatsz GameMakerel is, csináltak már vele élvezhető játékot, pl: [link]
2015. júl. 19. 13:10
 9/13 anonim ***** válasza:
Tanulj meg programozni pl. C# -ban. Ez egy középút. Nem is a nulláról kell mindent megírnod, de ne mis összekattintgatós. Viszon teljesen egyedi játékot írhatsz. 2D-re jó, mert van egy jó Framework hozzá, a MonoGame. Később ha 3D-t akarsz jöhet az Unity, abban is lehet C# -ban kódolni.
2015. júl. 19. 21:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem már az első mondata tetszett:

"Egyszerűbb 2D játékok alatt ezeket értem:

Limbo..."

Öcsém, ha Te összedobsz fél év, vagy 2 év alatt egy ilyen egyszerű játékot, úgy, hogy qrvára nem érdekel a programozás, akkor átutalom neked az aktuális lottó-főnyereményt... :-)

Hogy tud a Föld ennyi beképzelt csókát a felületén hordani??? :-)

2015. júl. 26. 12:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!