Hogy lehet játékot programozni?
Nemrég elkezdtem tanulni, de még Windows Form Application-ban készült egyszerű programok szintjén állok. (C#)
De hogy fog összeállni egy játék?
Egy teljesen egyszerű, rendes, ablakban megjelenő 2D-s játék. Mondjuk egy platformer game.
Milyen project típust kell választanunk. Tudom türelmesen kell tanulnom, de erre azért kíváncsi vagyok.
Köszi a válaszokat.
Köszönöm. De pontosan milyen részletekről van szó?
Alapvetően ha neki szeretnék állni egynek (most még nem), akkor mit kell kiválasztanom?
De pontosan milyen részletekről van szó?
Az az adott játéktól függ. Kell például pálya, szereplők, eszközök.
Úgylátom a motiváció megvan, már csak fel kell ébredni az álomból... :-)
Most visszagondoltam, hogy én hogyan csináltam játékokat, vagy más programokat.
1.: kezdetben emlékszem sok volt a fölösleges sallang a programjaimban, képes voltam reggeltől estig, meg estétől reggelig monoton módon írni a több száz, vagy ezer sorokat. Nem ismertem a fáradságot. Meg az optimalizált forrásokat sem... :-)
2.: később már okosabban, tanulva a hibákból csináltam különböző programokat. Ekkor már voltak olyan játékok, amelyeknél mellékprogramként létrehoztam képszerkesztőt, vagy pálya-editort, külön a játékhoz vagy abba beleépítve.
3.: majd rájöttem, hogy sok programomban ugyanazok az ellemek mutatkoznak, így elkezdtem felépíteni különböző nyelveken (Assembly, Pascal, C, Java, WebGL, PHP, stb...) motorokat, amelyek folymatosan bővültek az évek során az újabb-és-újabb lehetőségekkel, amelyek az újabb projektekben megjelentek.
Nos röviden így tudnám felvázolni egy programozó életpályáját... :-)
Manapság olvasnak a gyerekek egy-egy számítógépes játékújságban különböző játékokról, és megtetszik nekik, és azt gondolják, hogy "óóó ilyet én is akarok csinálni"... ...vannak persze különböző játékkészítő programok is, amelyekkel sablon-dolgokat lehet csinálni, valakinek az is bőven elég. (sokan azt hiszik, hogy így készülnek a játékok, hogy kattintok 1-et, 2-őt, úgy is lehet..., de pl számomra izgalmasabb egy játékkészítő programot csinálni... :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!