C++ ban kb mennyi ido alatt lehet eljutni arra a szintre bea gy munkat lehessen vallalni?
Attól függ természetesen, hogy mennyire vagy kreatív és mennyire sokat gyakorolsz. Amikor engem elkezdett érdekelni a programozás (14 évesen), akkor szinte mindent elolvastam, amit ezzel kapcsolatban találtam, kipróbáltam sok fajta 'nyelvet'.
Aztán találkoztam egy igazi programozóval, aki feltárta előttem az egyetlen igazságot. Programozni minden nyelven ugyan úgy kell, csak más lesz a szintaktika. C-ben printf, c++ ban cout, perl-ben print, php-ban meg echo. De a lényege mindnek ugyan az.
Így aztán azt tanácsolom, hogy igyekezz azt megérteni, hogy egy program milyen logika alapján épül fel, és miért.
---
A gyakorlás pedig elengedhetetlen. Kitalálsz egy célt és igyekszel megvalósítani. Ma már szinte mindenféle problémához vannak fent példakódok, megoldások, azokat elemezheted és megpróbálhatod magadtól újra összerakni. Én pl. írtam már szótár programot, jelszó managert, e-mail kliens figyelőt (csak annyit tudott, hogy jelezte, ha jött e-mailem), könyvtár takarítót (Ha túl nagy volt már a rumli a könyvtárakban, több 1000 file-t nem fogok magamtól rendezgetni, a programom egyszerűen mindent a helyére mozgatott. Pl. a jpg képeket a képek könyvtárba.)
Ezekkel kb. 18 éves koromig szórakoztam, de szerintem a szótár program a legtöbb programozó életéből kihagyhatatlan :D Hát ha még valamilyen XML vagy SQL alapú file kezeléssel csinálod meg ;-]
#5 elmondott mindet, amit lehet.
A nyelv tényleg csak egy eszköz, bár van, ami a programozás tanulásához, a kezdetekhez könnyebb, és van, ami nehezebb. De önmagában egy nyelv megtanulása nem nagy kunszt. A lényeg a programozáson, az algoritmizáláson van.
Hogy ez mennyi idő? Pár év. Hogy 2 vagy 8, az az egyéni képességeidtől, elszántságodtól és szorgalmadtól függ.
A C++ eszköztára egy dolog, ezen felül ismerni kell különböző egyéb technológiákat, pl. hálózati megoldások, adatbázis kezelés, különböző platformfüggő függvénykönyvtárak, stb. Önmagában a C++ csak eszköz ezek használatához.
Ahogy írták, évek kellenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!