Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet a szemünk számára...

Lehet a szemünk számára kényelmesen programozni TN paneles monitoron pivot (elfogatott/álló) módban? (részletezem! )

Figyelt kérdés

Használ valaki TN paneles monitort pivot módban programozáshoz és elégedett is a képminőséggel?

Tudom hogy az elégedettség személyfüggő dolog, de ha valaki kényelmesen tud elforgatott TN paneles monitoron dolgozni, és nem zavarja / nem fárasztja a szemét a szűk betekintési szög, akkor azt remélem hogy én is meg tudom szokni, ha ilyen monitort veszek.

További részletek hosszabban:

Jelenleg egy 17"-es WUXGA (1920*1200) laptopon programozok, otthon, hobbi projekten amiből remélem idővel főállás lesz. Venni akarok monitort hogy hatékonyabban tudjak dolgozni a sok ablakkal.

Döntés előtt állok:

- vagy veszek 1 darab IPS paneles WUXGA 24"-es monitort,

- vagy veszek egyből 2 darab TN paneles, szintén WUXGA, szintén 24"-es monitort. (Kettőt vennék mert pont annyiért tudok 2 TN-est szerezni mint 1 IPS-t. Az összeget már rászántam a dologra.)

Egyértelműen 2 nagy monitor önmagában sokkal jobb lenne mint 1.. (a noti meg tudja hajtani őket!).

Az IPS és a TN panelesnek is ugyanolyan portjai vannak, ugyanúgy emelhető, dönthető, elforgatható... Csak a panel más.

Várhatóan elforgatva akarom használni a monitort.

Viszont TN panellel nincs tapasztalatom pivot módban. Jelenleg csak a notim van, a cégnél IPS monitorok vannak és nincs asztali TN amivel kipróbálhatnám hogy elégséges képminősége van-e egy TN panelnek elforgatva.

Konkrétan: nem-e elviselhetetlenül zavaró a szűk látószög az elforgatás miatt? Mert ugyebár ha nagyon lentről nézünk egy TN panelt, akkor befeketül a kép, meg invertálódnak a színek. Én pedig elforgatva tervezem használni, és így ha jobbra-balra dőlök a székben, lehet hogy ez már túl zavaró ha órákig nézi az ember...

Köszönök minden választ!

ps: Ha nem akarnám pivotban használni, akkor azonnal venném a kettő darab TN paneles monitort, hiszen évek óta elégedetten használom a laptopjaim és semmi panaszom a szűk betekintési szögeikre. Tudom hogy normál, vízszintes állásban abszolút elég a TN paneles a programozáshoz. Viszont próbaképpen "oldalra döntöttem" a laptopom és így már lehet nem lenne jó programozni rajta órákon át. Nagyon kibukik a szűk látószög...

2014. aug. 17. 20:02
 1/1 A kérdező kommentje:

(A moderátoroknak - ha erre járnának - tisztelettel megjegyzem hogy szerintem is ez inkább egy hardver kategóriás kérdésnek tűnik, de mégis ide a programozás alá tettem mert itt most csak és kizárólag szoftver-fejlesztők véleményére vagyok kíváncsi, csak és kizárólag programozási segédeszközként van szó a monitorról)

Monitor vásárlásakor evidens, hogy ki kell próbálni, meg kell nézni a képét és az alapján dönteni. Azonban most futár hozná a készülékeket. Ilyen esetben meg van 8 napos elállási joga vevőnek. Csakhogy nem szívesen rendelek drága holmit eleve azzal tervezve hogy könnyen lehet hogy vissza kell kérnem az árát és vissza kell küldenem.

Ezért írtam ki a kérdést, és azért mert ha bemegyek egy boltba és 10-20 percet elnézegetve kell dönteni a TN és IPS között, akkor - ugyan IPS kétségkívül jobb - de az is lehet hogy elégedett lennék 10-20 percig a TN-nel ott a boltban, 2 TN jobb mint 1 IPS alapon, de otthon meg szombaton használnám pl 8 órát és akkor már kibukna hogy nem volt jó választás a TN...

És fordítva is elsülhet a boltban kipróbálás: lehet hogy ott azt mondom 10-20 perc után hogy ezt nem fogom bírni nézni ha egész nap dolgozni akarok rajta, pedig valóságban meg mondjuk 1 óra alatt megszoknám a gyengébb képet és boldogan használnám a TN-t...

Kicsit most megválaszoltam a saját kérdésem - várhatóan interneten megbízható helyről rendelek és lesz pár napom otthon tesztelni mennyire fárasztja a szemeim/ vagy az agyam...

Mindenesetre továbbra is várom azok válaszát akik használtak/használnak pivot módban TN paneles monitort. Hogy eleve halott ötlet-e elforgatni egy TN-t, vagy simán használható így is.

A kérdést most már rövidebben is meg tudom fogalmazni:

1 darab IPS paneles monitor jobb programozáshoz hosszú távon, vagy 2 darab TN paneles? feltételezve hogy pénzben ugyanott vagyok, és a panelt leszámítva minden másban megegyezik a 2 típus.

2014. aug. 17. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!