Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire nehéz az Assembly?...

Mennyire nehéz az Assembly? Megéri tanulni?

Figyelt kérdés

Csak hallottam róla, hogy nagyon régi nyelv, de a mai napig használják, és hasznos is, mert egészen kis helyet foglal, ezért a firmware-k alapja. És hogy hardveresen lehet vele programozni, ami szintén hasznos szerintem, mondjuk nem tudom, hogy C++ vagy Java-val mennyire lehet hardveresen programozni.

Néztem pár tutorialt és... hát eléggé más :D Nektek mi a véleményetek? Érdemes foglalkozni vele?

2014. júl. 18. 19:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
lehet benne valami, mert már most van hogy 5x újra kell nézni a tutorialt és 1x inni 1 kávét közben hogy értsem :D De...minél többet foglalkozok vele annál jobban érzem hogy megy :D Egyszerű dolgokat már meg tudok csinálni magamtól, pl egy kő papír ollós játékot gui-ban, ez már nagy dolog nekem :D
2014. júl. 18. 22:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Az SZTE-n nálunk kötelező tárgy (programtervező informatikán és mérnökinformatikán). Elég sok ilyen régebbi dolgot tanítanak, jó hogy ha az ember lát ilyet is (még ha nem is akarja használni - bár ezt sosem lehet tudni...).
2014. júl. 18. 22:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem legegyszerűbb az, ha félreteszed a kételyeidet, tanulmányozod az x86 architektúrát, előkapsz egy GCC-t, ami úgyis gnu assemblyben köpi ki a kódot (ha megkéred rá, neked is megmutatja), és beletúrsz egy picit.
2014. júl. 19. 22:31
 14/19 iostream ***** válasza:
Tegyük hozzá, hogy az az assembly elég csúnya, akkor már érdemesebb elővenni valami nasmot vagy masmot. Azok szebb kóddal dolgoznak.
2014. júl. 19. 22:43
 15/19 A kérdező kommentje:
x86 assembly? őő szóval itt külön van a 32 és 64 bit? (már ha van)
2014. júl. 20. 03:34
 16/19 tabaki ***** válasza:
Én megmondtam...
2014. júl. 20. 03:42
 17/19 anonim ***** válasza:
Az assembly eléggé platform függő (eléggé függ az adott processzortól, ergo több assembly nyelv is létezik).
2014. júl. 20. 11:25
 18/19 anonim ***** válasza:

@iostream

az at&t syntaxra gondolsz, vagy úgy egyébként?

ami jó benne, az tényleg az, hogy a gcc ezt használja

2014. júl. 20. 11:34
 19/19 anonim ***** válasza:

Az assembly kifejezetten nehéz. Alacsony szintű nyelv. Odafigyelést kiván és az adott processzor ismeretét, mivel assembly annyi van, ahány féle proci.

A JAVA nem alkalmas hardver közeli programozásra. Nem kicsit, vagy kevéssé alkalmas, hanem semennyire.

2016. jan. 5. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!