Mi a legmeghökkentőbb kódsor, amivel valaha találkoztatok?
Na igen :)
Egyszer - nem is olyan régen -, kollégista társaim jöttek át, és mondták, hogy láttak egy pályázati kiírást arról, hogy a Quake III.-ra optimalizálják (nyilván akinek legjobban sikerülne, az győz, optimalizálási versenyről révén szó). Gondolták, hogy esetleg én indulnék rajta.
Na, én néztem nagyot, hogy "HEEEE??!!! Tudjátok ti miről van szó??!!" ;)
Na, nem véletlenül. ;)
De amúgy jó hogy eszembe juttattad, azóta kíváncsi lennék rá, hogy mi lett abból a versenyből.
Ez típus deklaráció nem igazán kód, de elég nagyot néztem rajta anno (C-ben van és helyes):
enum state { stop = 'STOP', run = 'RUN!', wait = 'WAIT' };
Hát igen, valószínűleg eléggé mechanikus gondolkodású/betanított lehetett az illető... szvsz.
Nálunk Gazd.Info.-soknál vannak ilyenek.... de őket inkább sajnálom :( - csomó közülük csak arra készült, hogy nagyobb arányban fog közgázt tanulni, mintsem annyi programozást, amit az ő szakukon már én is sokallanék.
Nem ez volt a legmeghökkentőbb, de azért néznem kellett egy percig:
for(int i(cont.size()); i --> 0;)
LineEdit* lineEdit = dynamic_cast<LineEdit*>(control);
auto funPtr = static_cast<void (LineEdit::*)(const String&)>(&LineEdit::textChanged);
Object::connect(lineEdit, funPtr, [=] (const String& text)
{
shared_ptr<Notification> n(new Notification(this, text));
this->notify(n);
});
Természetesen C++, kicsit nehezen emészthető, de ez volt a könnyű megoldás.
"for(int i(cont.size()); i --> 0;)"
Na, ezt most már én is csak nézem és csak nézem, jóval több, mint egy perce, de megérteni nem tudom.
A második felét azt még simán vágom, Számtech. 1-en mi napi szinten láttunk ilyen összezsúfolt megoldásokat....
De a "int i(cont.size())" részből én, ha megköveznek is, de egy kukkot nem értek.
for(int i(cont.size()); i --> 0;)
az i után egy initializer van, azaz kezdő értéket ad neki, jelen esetben a cont nevű (valószínűleg STL) tároló méretét.
A ciklus vizsgálja hogy a i nagyobb-e mint 0. illetve igénytelen módon a dekrementálás is itt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!