Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek valaha meg fog...

Szerintetek valaha meg fog szűnni a facebook? További lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ti el tudjátok azt képzelni hogy valaha megszűnik a facebook? Mármint ha nem is a közeljövőben de egy 5-10 év múlva? Szerintem sokkal több rossz dolgot tett mint jót és én személy szerint örülnék neki, mostis csak azért vagyok fent mert mindenki fent van a fiókot szerintem meg hülyeség függeszteni mert attól még mindenki fent marad:) És bennem lesz az érzés hogy csak én nem vagyok fent, de ezért örülnék ha egyszer csak nem lenne.. Sok embert függővé tett meg stb.. Ti hogy vagytok ezzel?

2014. jún. 5. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog megszűnni szerintem. Nagy sikere van. Valamint a FaceBook semmi rosszat nem tett. Az emberek vevők a hülyeségre és a sok gyökér ott éli ki magát. A FaceBook hasznos, jó dolog az más téma hogy az emberek mire használják. Nincs a használati leírásban az hogy kötelező a selfie, minden adatod megosztása, egymás oltása, stb...

Valamint ha valamiért megszűnne a FaceBook jönne más.

2014. jún. 5. 21:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki maga dönti el hogy használja, nem kötelező rajta lógni egész nap, az már az egyén döntése.
2014. jún. 5. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A web 2.0 (user-generated-content) nem az oldal hibája, az enyémre is írhatnának terroristák megbeszélni a részleteket.

De megszűnni nem fog, hacsak nem vétenek valami olyan durva jogi hibát, hogy egy-két milliárd dollár nem orvosolná...

Mindig lesz egy-két ember, aki ott marad, még 200 év múlva is.

Technikai problémák felől nyugodt lehetsz, az nem lesz egyhamar...

2014. jún. 5. 21:33
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

Valaha az iWiW-ről is azt hittük, hogy az az internet lényege, ami soha nem fog megszűnni. Aztán lám, egy hónapon belül megszűnik.

Az interneten elég ritka jelenség az állandóság. Számtalan szolgáltatás szűnt már meg, ami egykor töretlen népszerűségnek örvendett.

Gondolta volna valaki 10 éve, hogy egyszer megszűnik a GeoCities?

Gondolta volna valaki 5 éve, hogy egyszer meg fog szűnni az MSN?

Az interneten semmi nem állandó, és bizony a Facebookon is látni már a hanyatlás jeleit. Ezek még csak apróbb intő jelek, de ha nem lépnek időben, könnyen az iWiW sorsára juthatnak.

Ami viszont a te agylövésedet illeti: van egy bölcs mondás: ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a h*lye.

Ennyi erővel a személygépkocsikat is be kéne tiltani, hiszen hány ember köszönhette nekik a halálát?

Sok hasonló példát lehetne még felhozni.

Mindennek vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai is. Ezekből a fiatalabb generáció rendszerint csak a jó oldalt látja, az idősebb generáció, valamint a túlzottan konzervatívak pedig mindennek csak a rossz oldalát látják.

Arról miért nem agyalunk, hogy vajon hány régi ismerős talált ismét egymásra a közösségi oldalaknak köszönhetősen?

Arról miért nem beszélünk, hogy hány kapcsolat szövődött a Facebooknak köszönhetően? Miért csak azt hangoztatjuk, hogy hányan függtek rá? Miért csak azt hangoztatjuk, hogy elveszi az emberek szabadidejét, és azt miért nem, hogy nagyon sok visszahúzódó embernek - aki amúgy enélkül csak naphosszat a könyvei felett gubbasztana vagy tévézne - legalább egy minimális szintű társas kommunikációt ad ez a rendszer? Azt miért nem hangoztatjuk soha, hogy mennyivel egyszerűbb és praktikusabb és olcsóbb kommunikációs platform ez, mint a telefon és az sms?

Egyébként nem ironikus, hogy a legtöbben, akik a "bárcsak megszűnne a Facebook" óhajt hangoztatják, azért mégis csak-csak fent vannak az oldalon, és eszük ágában sem jutna elhagyni? (Persze, erre mindig van valami gagyi érv, amivel az illető azt hiszi, hogy kimagyarázhatja magát.)

Továbbá ha meg fog szűnni, nem kell félni, találnak majd helyette mást. Ahogy az iWiW és MyVIP hanyatlásakor sem történt semmi változás, csak nem az említett oldalakat használták, hanem a Facebookot.

2014. jún. 5. 21:51
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 es teljesen igazad van egyébként sok jó dolgot elmondtál de énis minimum ennyi rossz érvet is tudnék mondani, egyébként onnan jött az ihlet a kérdésre hogy én (legalábbis) nagyon azt látom hogy egyre kevesebben vannak fent pl. a chaten, lehet ennek a nyár az oka de ha visszagondolok hogy 1-2 éve mennyien voltak fent most kb a fele van csak.. ezt más is észrevette egyébként? Köszönöm az eddigi válaszokat!
2014. jún. 6. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Másfél-két hete töröltem magam, azóta sokkal job ba közérzetem!

Nem nagyon tudom megindokolni, mert függő azelőtt sem voltam. Telefonon meg tableten nem szoktam kijelentkezni, úgyhogy napközben néhányszor felnézek, ha unatkozom, de amúgy nem lógok rajta örökké. Valahogy mégis jót tett a deaktiválás.

A legmeglepőbb eredménye, hogy jobb fej lettem az emberekkel:) Nem látom azt a sok hülyeséget, amit kiraknak meg kommentelgetnek, így nem ez alapján ítélem meg őket.

Törölni sajnos nem törölhetem magam - pedig szívesen megtenném -, mert az egyetemen, egyéb közösségekben történő dolgokról legtöbbször az ottani csoportokban értesülök, azt meg nem várhatom el valakitől, hogy mindig mindenről értesítsen, amikor én is meg tudnám nézni.

De most egy darabig üresjáratban hagyom :D

2014. jún. 8. 16:26
 7/8 anonim ***** válasza:
*csak deaktiváltam magam
2014. jún. 8. 16:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogy írhat ekkora baromságot valaki, hogy 200 év múlva is lesz facebook?

Természetes, hogy meg fog szűnni, hiszen a világ folyton változik, majd lesz helyette más.

Egyébként nem értem, miért olyan nagy szám a facebook, mikor összesen annyit tud, mint bármely más weboldal: lehet regisztrálni, és leveleket írni bárkinek, meg képeket feltenni. Ez nem nagy találmán, csupán nem társkeresés vagy nem közös hobbi a téma, hanem hog ki kinek az ismerőse.

11 év óta létezik a facebook, Magyarországon kb. 6 éve terjedt el, tehát igencsak fiatalka. A 20 évet már lehet, hogy nem fogja megérni.

2015. ápr. 6. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!