Hogyan tanuljak meg programozni és jussak egy erősnek mondható szintre?
Hiába veszem a könyvben a nyelvi elemeket egy idő után elfelejtem amit tanultam belőle.
De csak úgy nekikezdeni egy projektnek meg azért nem volna jó ötlet mert nem tudnám rendesen kihasználni a nyelv adta lehetőségeket.
Ezt viszont a könyvből a legegyszerűbb megtanulni.De ha gyakorlatba nem viszem át a dolgokat akkor felejteni fogok.
Vagy ha nem használom eleget pl az interfrészeket vagy kiterjesztett metódust vagy bármit akkor meg elfelejtem,hogy hogyis van ez pontosan.
Hogyan válhatok autodidakta módon olyan programozóvá,hogy egy saját vizet,displacement mappot,normal mappot,saját függvénykönyvtárt írhassak magamnak?
C++, és c# ismereteim vannak de felejtek sokat nagyon sokat. :-(
Tanácsokat kérek.
"De csak úgy nekikezdeni egy projektnek meg azért nem volna jó ötlet mert nem tudnám rendesen kihasználni a nyelv adta lehetőségeket."
Rosszul látod. Kódolj. Sokat.
Amikor eljön az a pillanat, hogy megszültél valamit 100 sorban, de rájössz, hogy ezt most te rövidebben, 50-ben - vagy akár hosszabban, 150-ben, ugyanakkor teljesen másképp - csinálnád, na szerintem az a tanulás pillanata.
1. Kódolj
2. Hibázz
3. Tanulj belőle.
4. GOTO 1.
Ha visszatekintesz egy évvel korábbi kódodra és homlokon csapod magad, hogy á ezt nem így kellett volna, most jobban meg tudnám csinálni. Akkor jól csinálod.
Ha ezt minden évben eljátszod akkor nagyon jól csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!