Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet egy egyszerü de...

Hogyan lehet egy egyszerü de annál részletesebb "videojátékot" programozni?

Figyelt kérdés
Szóval az a tervem,hogy egy grafikus programnyelvvel vagy nemtudom mivel leprogramozok egy kis szobát ami teljesen sima falú lenne és lenne benne egy sima kanapé amire rá lehet lõni pisztollyal. a sima videójátékokban akárhova lövünk többnyire ugyanaz a lyuk jelenik meg. én szeretném minél élethübben leprogramozni. a kanapéban lévõ hab a szövet hogyan reagál egy-egy lövésre. minden lövés után megváltozik a kanapé összetétele mivel a golyó egy lyukat csinál rajta ami anyag vesztést okoz ezáltal nem minden lövés után ugyanaz a luk jelenik meg hanem a 462lvésnél mondjuk a támasztó nem bírja tovább és kettétörik. szóval hol kezdjem el ezt a projectet?
2014. máj. 29. 16:48
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
persze nem mindig a 462edik lövésnél rogyyan össze...ha jó hejre céloz az ember akár 20lövéssel is megoldható hasonló összerogyás.
2014. máj. 29. 16:51
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább fizika, mintsem grafika kérdése. Kezdetnek pl dolgozd ki általánosan, hogy számolnád ki a lövedék okozta roncsolást a különböző anyagokban - ehhez nem kell egy sor kódot sem írni, csak toll és füzet.
2014. máj. 29. 17:07
 3/30 A kérdező kommentje:

nade én nekem egy ilyen grafikus "játék" kellene...

csak nemtudom hogyan kezdjek neki mivel nincs olyan számítógép még ami atompontosan tudna futtatni egy ilyen játékot akkor jól lehetne reprodukálni a való életbõl ezt. de már egy kōbmm-nyi terület is 10 000 000a harmadikon atomot jelent... várjak a jōvõ szamítógépére?

2014. máj. 29. 17:24
 4/30 iostream ***** válasza:
100%
Ez bizony fizika. Keress egy fizikai motort és tanulmányozd. Hogy a fizikai roncsolódást hogy jeleníted meg, az már a te dolgod.
2014. máj. 29. 17:29
 5/30 anonim ***** válasza:
Mondom, először ezt kell eldöntened, hogy akarod/tudod ezt modellezni. Atomi szinten nyilván nem fog menni, főleg valós idejű felhasználás esetén, de nincs is rá szükség. Azaz: tökéletesen valós fizikát nem fogsz tudni csinálni, viszont ha a fizikai modelled jól közelíti azt, valósnak fog hatni. Kezdetnek helyedben pl nVidia folyadék szimulációjának néznék utána - no nem a konkrét elvek, hanem ötletek miatt, ők hogy közelítik a dolgokat.
2014. máj. 29. 17:31
 6/30 anonim ***** válasza:

Vérpistike, és az nem zavar, hogy te ehhez olyan kevés vagy, mint Hitlerben a jóindulat?

Ehhez magas szintû matematikai és fizikai elméleti és gyakorlati tudás kell, te meg egy másodfokú egyenletet sem tudsz megoldani, nem baj?

2014. máj. 29. 17:52
 7/30 A kérdező kommentje:
az,hogy hogyan valósítanám meg azt én sem tudom nyílván elõször egy szobát kell létrehozni utánna a kanapét amiben lenne csavar,fa,szivacs,huzat azt hogy a kanapé hogyan reagál a lövésekre csak úgy tudom meg ha leprogramozok hasonlót és fejlesztem tovább minél élethübbre de nemtudom hogy milyen programnyelvvel meg hogyan...
2014. máj. 29. 17:53
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedből az derül ki, hogy nem ismersz egyetlen "grafikus programnyelvet" sem.

Én sem, de abban biztos vagyok, hogy egy ilyen terv megvalósítása erről a szintről évek munkája.

Addigra meglesz a megfelelő hardver is a célra. (Szvsz már most is megvan.)

2014. máj. 29. 18:14
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha sikerül 3D-ben köbcentire lemodellezned egy kanapét "atomi" összetételét úgy hogy valósan reagáljon kinetikus behatásokra programozó fizikus isten vagy.

Ha sikerül 2D-ben ugyan ezt: félisten vagy.

Ha sikerül csinálnod egy szobát sima kanapéval amire rá lehet lőni pisztollyal és (mint a "sima" videojátékokban) akárhova lövünk egy lyuk textúra jelenik meg: akkor profi programozó vagy.

Ha sikerül leprogramoznod egy szobát kanapéval, ahol szét lehet nézni: akkor jó programozó vagy.

Ha sikerül leprogramoznod egy szobát és ki is rajzolod a képernyőre valahogyan: programozó vagy.

Ha le tudod leprogramozni egy golyó röppályáját: kezdő programozó vagy.

Ha le tudod írni egy golyó röppályáját: kezdő fizikus vagy.

Ha megérted mekkora fába akarod vágni a fejszédet: akkor nem vagy reménytelen.

Ha ilyen kérdést teszel fel: vérpistike vagy.

2014. máj. 29. 18:31
 10/30 A kérdező kommentje:
szerintem én megfogom magam és megpróbálom leprogramozni egy sima programnyelvvel egy bitmapot használva az xyz tengelyeket csak adatként kezelné én csak az xy tengelyes bitmapot látnám. ebbe így hülyeség belevágni?
2014. máj. 29. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!