Visual Studion belül C# nyelven szeretnék programozni egy aplikáciot WPF vagy Windows Form aplikácioban. Egy egyszeru matematikai algoritmus a + b = c. Ötletek?
Az "a" és "b" változókat két textboxba vinném be és végul egy MessageBoxban iratnám ki az eredmény, de állandoan leáll a visual studio és nemtudok rájonni h miért.
Lehet alapjában rosszul kozelitem meg a dolgot mivel nem ismerem még a Csharp szintaxot annyira mög. A kód a kovetkezo lenne:
int num1, num2 ;
int add;
num1 = Convert.ToInt32(TextBox1);
num2 = Convert.ToInt32(TextBox2);
add = num1 + num2;
MessageBox.Show("az eredmény" + add);
"de állandoan leáll a visual studio és nemtudok rájonni h miért"
Mit ír ki?
Lehet én vagyok spúr azzal hogy a rövidebb kódot szeretem de a :
int a = Convert.ToInt32(TextBox1.Text);
int b = Convert.ToInt32(TextBox2.Text);
int c = a+b;
MessageBox.Show("az eredmény" + c);
Nem lenne "kultúráltabb " ? :D
A legszebb szerintem az lenne, ha nem is textboxot használnáál, hanem direkt számok bevitelére szolgáló controlt... ekkor nem is kéne a Convert hívás (bár személy szerint én az int.Parset jobban szeretem)
Ilyen pl Winformsban a NumericUpDown
Odáig még nem jutottam el, eddig még csak az alapokat kapargatom de majd kiprobálom ezt is :)
És igen ,, mindenbizonnyal kulturáltabb lenne a rovidebb kód magam sem tudom, talan igy jobb átláthatoságot adott számomra :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!