Hogyan képzelitek el "az épp menő programfejlesztői környezetet"? Avagy hogyan kezdjem szoftveresen, ha szeretnék megtanulni programozni?
Notepad++ a legoptimálisabb kezelhetőség szempontjából ;D
Nekem pont jó, egyszerű, de színez szépen.
Ez 2 teljesen független kérdés szerintem.
Menő IDE szerintem az, amiben (1) sok automatikus cucc van, amivel a "fenekem alá tesz" (ahogy előttem írták) (pl. legenerál kódokat, azonnal fordít, formázza a kódot), és (2) ezzel együtt kényelmes, élvezetes benne programozni, testreszabható, satöbbi. Nekem az Eclipse tökéletesen megfelel Java-hoz. Némi optikai tuning után én már ott tartok, hogy be sem zárom. :D
Hogyan kezdd a programozást szoftveresen: én azt mondom, semmiképp sem Eclipse-ben vagy olyan cuccban, ami kiegészíti a kódot, meg automatikusan fordítja és aláhúzza a hibákat. Miért? Mert meg kell tanulnod használni a fordítóprogramot és érteni az üzeneteket. Meg egyáltalán érteni azt, hogy egy programot előbb le kell fordítani (kivéve interpretált nyelvek), és nem csak egy zöld háromszögre kell kattintani. Ha mindezekkel már tisztában vagy, és az adott nyelv alapjait tudod, akkor már válthatsz IDE-re, de szerintem kezdj Notepad++-al.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!