Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért megy az Intel és az...

Miért megy az Intel és az AMD/ATi eszközök között állandóan ez a nagy kutya-macska vérre menő harc?

Figyelt kérdés

Úgy értem úgy szidják sokan az intelt mint ha merényletet követett volna el vele szemben és sokan meg az AMD-vel vannak így... kérdésem: MIÉRT?

Szerintetek minőségben vagy bármiben van különbség a két cég által gyártott eszközökben?

Nektek mi a véleményetek, tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

Nektek melyik van, és miért választottátok azt ami nektek van?

2014. máj. 22. 10:30
1 2
 1/16 Tengor ***** válasza:
76%

A fanboy az pont azért fanboy, mert csak az adott terméket isteníti és minden mást lenéz. Aztán vannak a jellemtelenek, akik szeretik utánozni a fanboyokat és azt szajkózzák, amit ők.

Véleményem: meg kell nézni, hogy adott kategóriában (felhasználás, ár) melyik optimálisabb és az alapján kell dönteni.

A laptopom AMD Turion X2-es TL-52-es, az asztalim Intel Core 2 Duo. Miért ezt választottam? Az AMD-t azért, mert ez mellé adták a választékban a legerősebb GPU-t, az Intelt meg azért, mert épp ehhez jutottam használtan.

2014. máj. 22. 10:34
 2/16 anonim ***** válasza:
Intelem van. Hogy miért ? Mert egyszer választottam eddig AMD-t (Athlon ×2 3000) de annyi hardvergond volt vele, hogy kb. egy másik gép árát költöttem a szervizre. Ledöglött egymás után a táp, a videókártya, az alaplap, na ekkor mondtam azt, hogy soha többet AMD-t, köszönöm szépen.
2014. máj. 22. 10:44
 3/16 anonim ***** válasza:
49%

Tengor sok nagyon jó választ szokott írni, most ie ez történt...

A kérdésre próbálok válaszolni egy másik kérdéssel:

"Az emberek egy nagy része miért rajong az MSZP-ért, a másik része miért rajong a FIDESZ-ért?" :-)

Az emberek zömének semmi életcélja sincs, állandóan szexelni sem szexelhetnek, így az unalmas perceiket azzal töltik, hogy verik a nyálukat valamin... :-)

Mellesleg az Intel mindig drágább processzorokat gyártott... ...az AMD azt a vásárlóréteget célozta meg akiknek nincs annyira sok pénze... ...tudniillik továbbá, hogy az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ami drágább az jobb is... :-)

Én speciel mindig AMD-s voltam, annak ellenére, hogy a legelső asztali számítógépem Intel 386DX volt... :-) ...semmi bajom nem volt azzal sem...

Jelenleg az asztali gépem egy AMD-s... ...a leptopom meg Intel-es... ...az asztaliban nVidia videókártya van, a laptopban meg ATi Radeon...

Mind a kettőt szeretem. Az asztalit én vettem, a laptopot kaptam... :-)

2014. máj. 22. 10:45
 4/16 A kérdező kommentje:
nekem meg tesómnak ami van most notebook inteles procival és inteles videókártyával, meg volt előtte egy asztali gépem ami valamiért elszállt, az ATI/AMD felszerelésű volt az Asrock alaplappal volt valami és leszedett gépházborítás mellett elszállt és lepattant belőle néhány dolog a lábam szárába, az abban lévő videókártya később a testvérében halt meg ( két gép volt mindkettő ati/amd-s volt de az egyik még úgy ahogy megy... ) szóval a két gépből az egyiknek csúnya halála volt mármint rám nézve... a másik a testvére az még mindig megy már lassan négy éves de olyan hogy xp korában vettem de most nem hajlandó csak win8-al menni de azzal fagyás és minden hiba nélkül...
2014. máj. 22. 10:45
 5/16 Tengor ***** válasza:
74%
Igazából, amíg nem üzemeltetsz 1000 gépet AMD-vel és 1000 gépet Intellel egyszerre, azonos körülmények között, addig hogy otthon mi történik az annyira mindegy (mondtam két számot). Egy példa nem példa és nem is releváns. A laptopomban meghalt a kártya olvasó, ettől függetlenül butaság lenne levonni azt a következtetés, hogy minden laptopban meghal a kártyaolvasó, sőt még az is, hogy minden Acer xxxx -ben meghal a kártyaolvasó.
2014. máj. 22. 10:50
 6/16 anonim ***** válasza:
Nos, szerintem a géphibák egy része inkább a táp vagy a rossz elektromos hálózat miatt van. Nekem az amd volt az ami elég teljesítményt adott megfizethető áron, de valószínű,ahol nagy teljesítmény kell ott inkább intel szokott menni. Szerintem az amd techológiával,míg az intel inkább erővel próbál megoldani dolgokat. Az igénytől és lehetőségektől függ,kinek mi.
2014. máj. 22. 10:51
 7/16 A kérdező kommentje:

hogy ne csak kérdezzek, leírom az én véleményem...

igaz én nem csak ezzel az ati/amd témában vagyok így hanem minden más eszköznél... én azt vettem észre és az a véleményem hogy a mai világban nem szabad a márkát nézni hanem csak az ár/teljesítmény arányt hogy mi kell nekem vagy akárkinek... a mai világban tömeggyártásra megy minden csak egy példa: televízióknál sokan hasonlóképpen állnak az ORION készülékekhez mint az intelhez vagy amd-hez ( személyes tapasztalat ) 3 televízió a családban orion ebből egy az enyém, egy szüleimé és egy testvéremé, tesómét és szüleimét már többször kellett javítani különböző hibák miatt, az enyémnek 14 év alatt annyi baja volt hogy leejtettem a távirányítóját véletlen és az ment tönkre.

aztán telefon itt tök ugyan olyan készülékről van szó valami olcsó suttyó alcatel pontos tipusát nem tudom... nekem és anyámnak ugyan olyan volt az enyém valamiért megkattant és nem vett sehogy térerőt de ennek ellenére folyamatosan a 112-t hívogatta volna... ez volt fél éve. anyámé hiba nélkül megy még mindig enyém meg szétszedve hever egy fiókban...

2014. máj. 22. 11:00
 8/16 anonim ***** válasza:
A legtöbb márkának vannak jobb és rosszabb szériái na meg persze lehet olyan is,hogy valami hiba miatt 1-2 készülék akkor is tönkre megy. Ami miatt azért mégis bizonyos esetekben érdemes lehet a márkát nézni,hogy hogyan állnak a garancia kérdéséhez , mennyire támogatottak a régebbi típusok és mennyire építhető be illetve tesz függővé saját magától. Nem mondom,hogy rossz,az aki nem támogatja a régi típusokat. Ezek nem feltétlen gondok, sőt bizonyos előnyökkel is járnak,de a kérdés ,hogy miért cserébe mint kapsz.
2014. máj. 22. 11:08
 9/16 Tengor ***** válasza:

Amit írsz nem igaz.

Telefonok: kínai nevenincs telefon, több mag van benne mint egy dinnyében, hatalmas részletes kijelző, a sok giga ROM/RAM, papíron nyújtott teljesítményében egy felső kategóriás telefonnak felel meg, viszont az ára egy középkategóriás telefonéval vetekszik. Ár/teljesítmény arányában ez lenne a nyerő, aztán két hét múlva, amikor ez-az nem működik v. nem úgy működik, mint a normális telefonénak, próbálnád garanciáztatni, de hivatalos szerviz "nincs", alkatrész nincs, max csere egy ugyan ilyen rövid életű kacatra.

Tápegység: 450 W 4 ezer Ft a 450 W 11 ezer Ft ellen. A dobozon látható minden adat egyezik. Melyiket veszed? A 4 ezer Ft-os M-techet v. HKC-t vagy a 11 ezer Ft-os FSP-t?

A kijelentésed örök érvényű lenne, ha azt mondanád, hogy ár/értéket kell figyelembe venni. Persze érték alatt nem szabad csak a dobozon lévő dolgokat érteni, hanem figyelembe kell venni olyanokat is, amik számokban nehezen kifejezhetők: megbízhatóság, anyaghasználat, szervizelhetőség.

2014. máj. 22. 11:12
 10/16 A kérdező kommentje:
Tengor... én a telefonnál nem okos vagy érintőkijelzős telefonról beszéltem de mindegy... hanem egy 2 ezer forintos alcatel ( Vodafone 252 ) ről...
2014. máj. 22. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!