Miért megy az Intel és az AMD/ATi eszközök között állandóan ez a nagy kutya-macska vérre menő harc?
Úgy értem úgy szidják sokan az intelt mint ha merényletet követett volna el vele szemben és sokan meg az AMD-vel vannak így... kérdésem: MIÉRT?
Szerintetek minőségben vagy bármiben van különbség a két cég által gyártott eszközökben?
Nektek mi a véleményetek, tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?
Nektek melyik van, és miért választottátok azt ami nektek van?
Hát, Tengor elég jól kifejtette.
Meg valahol úgy is nézhetjük, hogy minden gép egyedik és lelke van. Értem itt azt, hogy pl egyik régebbi asztali gépünk kékhalálozik 3-4GB rammal, 2-vel meg simán fut, megint másik gépünknél az alaplap olyan, halott rajta a lan, néha kerreg a merevlemez, meg alapból a saját integrált hangkártyáját nem ismeri fel, és minden indításnál újratelepíti.
De raktunk már össze egyetemi gépeket is, 20-ból 2-3-al volt valami gond, ugyanez monitoroknál, volt ami kattant egyet és annyi volt a pályafutása, pedig frissen volt kicsomagolva.
Megint érdekesek a laptopos témák, régebbi msi-k borzalmasak voltak, összes ismerősnek az volt, mindegyiknek volt komolyabb hibája. Bár az Acer-t sem dícsérték, én is megkaptam hogy max 1 évig megy majd és bedöglik, aztán megvan 5 éve, gyakorlatilag semmi baja.
Vagy volt szobatársunk, aki önző f..sz volt, közölte hogy csak akkor használhatjuk a laptopját ha veszünk hozzá külön billentyűzetet (hát nagyot néztem), aztán érdekes módon neki ment tönkre 1 éven belül.
A soha többet AMD-s részhez annyit, hogy pont a tápegység az, aminek semmi köze se az intelhez, se az amd-hez, viszont egy szar táp tönkre vághatja az összes hardvert hosszabb, rövidebb távon.
De fene tudja, valamit mindig utálni kell, én pl Samsung telefont nem vennék soha, hiába S3 meg S4, csak a gondokat hallom ismerősöktől...akik meg akkor is szeretik, ha baj van vele, fene se érti ezt :D
Én jobban tudom...
nekem ebből az jön le hogy bármit vesz az ember maga alatt vágja a fát... :S de van benne valami... amit én is írtam korábban, hiába jó ezer felhasználónak egy adott eszköz, én attól ezereggyedikre kifoghatok egy hulladékot...:/
Igen általában az emberek szeretik a megosztottságot és a hitvitákat, nem csak ebben a kérdésben, hanem majdnem mindenben. Mindenki a saját véleménye, nézőpontja mellett kardoskodik, az elfogadás és az objektivitás ritkaságszámba megy... Persze ne általánosítsunk, de mégis teljesen más színvonala van/volt mondjuk a HWSW fórumának, meg a Gépigény fórumának, ahol jellemzően csak tizenkét éves "gamerpistikék" a fő hangadók. Ezalatt azt értem, hogy ha jó helyen vagy, akkor nagyobb eséllyel kimaradsz a vérre menő hitvitákból és inkább érvekkel, magyarázatokkal illetve óvatosabb/árnyaltabb kijelentésekkel találkozhatsz. Okosabb ember eleve le sem áll sz@rral dobálózni illetve egy normálisabb/igényesebb közösség kirekeszti a nem kívánt negatív személyeket.
Én is szeretem a hardvert és ugyan szimpatizálok is az AMD-vel, de nem vagyok szemellenzős. Az első Inteles gépem után, amivel rengeteg negatív tapasztalatom volt (persze nem az Intel hibája volt, hanem a gagyi alaplapé és az összeállításé). Azóta elég sok AMD-s géppel dolgoztam és a környezetemben (család/ismerősök) is elég sok van. Jelentem semmi problémánk nem volt velük (ezért is vagyunk elégedettek és maradt meg a szimpátia). Némelyik gép már 10 éves, de sok 6-7 éves összeállítás is van közöttük. Videokártyákból és kb fele-fele arányban van tapasztalatom a két fő rivális termékeivel. Mindegyik tette a dolgát rendesen, így nálam nem a márka befolyásol vásárlásnál.
Minőségileg, tartósságilag és megbízhatósági szempontból semmi gond nincs az AMD termékeivel, mint ahogy a másik két cégével sem. A problémák zöme más, kispórolt minőségű hardverek vagy a felhasználó tudatlanságából származnak. A termékekkel jellemzően tűréshatáron belül vannak problémák. Általános véleményalkotáshoz valóban az kéne, hogy minden hardverből több száz vagy több ezer példány után vonjuk le következtetéseket.
Ilyen az ember. Mindenki jobban szeret valamit a másiknál. A probléma ott kezdődik, ha már nem tudja megindokolni, hogy miért, sőt, ő maga sem tudja az okát.
Nekem most (egy használtan vett) Intel Xeon procim van, az ezelőtti is Intel (Core2Duo) volt. Soha nem volt semmi bajuk, pedig mind a kettő ment már jó ideig. Mégis, ha marad ez a felhozatal ilyen árakkal, akkor szerintem AMD-t fogok venni. Nem azért, mert bármi bajom lenne az Intellel, hanem mert AMD procival abban az árkategóriában ami engem érint többet ki tudok hozni egy új gépből, mint az Intellel. Ha sok pénzem lenne, akkor Intelt vennék.
Szerintem az a legjobb megoldás, ha mindig megpróbáljuk a minden lehetséges irányból szemügyre venni a dolgokat. Sohasem elég az, ha csak a saját oldalunkkal vagyunk tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!