Emelt Infó érettségin pascal?
Emelt infó érettségin mennyi idő van kb. programozásra?
Megcsináltam a 2013-as érettségi programozási részét Free Pascal 2.6.2-vel pascal nyelven, de elég sok időbe telt.
Meglehet egyáltalán 100%-osra csinálni az érettségi programozási részét az adott idő alatt?
Mit is kell tudni az érettségihez:
#1: I/O (fájl és konzol)
#2: Néhány egyszerűbb programozási tétel (max/min ker., összegzés, megszámlálás, stb.)
Én Visual Basic-ben érettségiztem, és a programozás része max pont lett.
A lényeg, hogy azon a nyelven programozd le, amit a legjobban ismersz az érettségiig.
Az én véleményem még mindig az, hogy egy "modernebb" nyelvet jobban megéri választani. De szerintem C++-ban is gyorsabban megírnám az érettségit mint Pascalban. :D
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de az én véleményem:
Én sem ajánlom a Pascalt. 2 éve érettségiztem, ugyan így infó emeltre mentem és naívan azt hittem, hogy Pascalba patentul fog menni minden. Nem így lett, nagyon sok időmet felemésztette (maga a készülés is, meg ott az érettségin is), el is rontottam emiatt az írásbelit (szóbeli maxos lett, azzal valamennyire sikerült még feltornázni).
Aztán felvettek az egyetemre (proginfóra) és már az első félévben egy "kisebb pofonként" éltem meg, hogy C-ben milyen borzasztó egyszerűen meg lehetett volna írni az emelt érettségit. Utána persze rájöttem, hogy rengeteg másik nyelvbe is alkalmasabb lett volna (pl. Java). Szóval én azt mondom, hogy ha teheted, akkor ne Pascalba szórakozz, tanuló nyelvnek tökéletes, de gondolom azért mész emelt érettségire, mert ezzel az iránnyal akarsz kezdeni valamit, ergo a későbbiekben jobban fogsz járni, ha most szerzel egy másik nyelvben tapasztalatot.
ha valaki tudja a C++-t használni, ott is kb egysorosak a részfeladatok, mert a C++ továbbra sem egyenlő a C-vel, egy rakat cucc van az STL-ben, amivel pillanatok alatt lehet dolgozni, ha ismered őket
(elvileg dokumentációt is adnak érettségin? nekünk adtak free pascalhoz)
ennek ellenére tényleg csináld abban, ami a legjobban megy, ha pacal akkó pacal
Tanulnék én más nyelvet is, de most inkább magyarra és németre kell koncentrálnom, mivel magyarból 2 hét és belsővizsga (kis érettségi szerű), másfél hét múlva pedig nyelvvizsga. Aztán kezdhetem tanulni a törit is.
Microsoft Wordot is gyakorolnom kéne, mert iskolában 2003-as Office-al dolgoztunk, emelt érettségin pedig 2013-assal fogok, szóval még a kezelőfelületét kicsit át kell tanulmányoznom. :D
Miután a kérdező már választott, teljesen felesleges azon vitatkozni, mit kellett volna választania. A Pascal egyébként teljesen jó arra, hogy ennyi idő alatt leérettségizzen valaki. (Ezt azért mondom, mert értek is hozzá.)
Itt nézd meg a pontozást, az mutatja, hogy kb. hogy kéne beosztani az időt. A programozás 45 pont a 120-ból, ebből adódik, mennyi időt illik hagyni rá. A többi feladaton végigmehetsz hamarabb is, akkor több marad erre, de ne pepecselj a szövegszerkesztéssel órákig.
És igen, meg lehet csinálni 100%-ra, csak rutin kell hozzá. Ha te most így állsz, akkor orrba-szájba gyakoroljál, és menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!