Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » BME-n nekünk visual basicot...

BME-n nekünk visual basicot tanítanak, ez nem elavult programnyelv-e, illetve ha ezt elsajátítom, mennyivel lesz könnyebb pascalt, vagy a többit megtanulni?

Figyelt kérdés

2014. márc. 19. 02:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A pascal alapvetően dos-os, még ha van is windowsos adaptációja.

A c++ az már inkább, viszont a visual jellegű módszernek van létjogosultsága, végül is amatőr szinten.

Szerintem nehezebb, mert az ember folyton más módon akar megoldani problémákat és tovább tart, mire rákattansz az újabb program lehetőségeire, módszereire.

Viszont az is igaz, hogy valahol el kell kezdeni és egy látványosabb módszer komoly kedvet csinálhat a későbbiekre. Ha megfog a programozás varázsa, hiszen az a legjobb játék, akkor úgyis megtanulsz mindent, amit csak kell.

2014. márc. 19. 02:45
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
VB -ben gyorsan meg lehet tanítani a programozás alapszerkezeteit, és látványosan, így a kisdiák látja is mit csinál, egyszerűbb dolgokat szépen meg lehet vele valósítani. Aztán majd jönnek a nehezebbek, mikor nem csak kattintgatásokból fog állni, hanem kódot is kell írni, de addigra átlátja az alapokat.
2014. márc. 19. 08:50
 3/9 anonim ***** válasza:
27%

Visual Basic.. hát azért a BME-n ez már elég gáz.. általános iskolában még elmenne - bár elavult nyelvet tanítani alapvetően értelmetlen dolog. Java vagy C nyelvnek sokkal több haszna lenne.

"kisdiák is látja mit csinál".. Hé, ez a műegyetem.. :)

2014. márc. 20. 16:11
 4/9 anonim ***** válasza:
20%

"Hé, ez a műegyetem"

Ez szerintem sok mindent megmagyaráz...

Igazi egyetemeken, mint az ELTE C++-t és Java-t tanítanak...

;)

2014. márc. 20. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

A BME-n a mérnökinformatikusok és villamosmérnökök is C, C++, JAVA-t tanulnak.

Visual basic csak a vegyészmérnököknél, járműmérnököknek, meg még nem tudom melyik szakoknál/karoknál van.

Azért tanítják csak a "könnyű" basicet, mert ők eredetileg nem programozónak tanulnak, csak a programozói logikát próbálják megmutatni, arra meg elég a VB is.

2014. márc. 20. 19:18
 6/9 anonim válasza:

Timike_01

"Igazi egyetemeken.." próbáld meg elvégezni ;)

2014. márc. 22. 20:14
 7/9 anonim válasza:

Ha nem a villany karon vagy, akkor tök mindegy melyiket tanulod.

Az a lényeg, hogy egyet megtanulj egyszer, és szerezz egy készséget.

így ha az élet úgy hozza, hogy a munkahelyeden meg kell tanulod programozni valamilyen nyelven, akkor azt pár hét alatt meg tudod tanulni, mert már van hozzá készséged.

Ezt kell felfogni.

Timike én is csak azt mondom próbáld ki :)

2014. márc. 24. 00:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Meg van,ahol pascalt,hogy megtanulják a programozáshoz szükséges dolgokat...

(legalábbis ezt hallottam)

2014. ápr. 2. 20:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Akár elavult,akár nem,ha azt kell tanulni, hát akkor azt kell.

Szerintem valamennyit segít a programozás elsajátításához.:)

(Egyszer megtanulod,hogy hogyan kell pl. az első tíz prím számot kiírni,aztán már csak a szintaktika kell...)

2014. ápr. 2. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!