Az érettségin miért mindig a Pascal-t nyomják?
JAVA EE fejleszto vagyok egy cégnél, 8 éves tapasztalattal. Nincs diplomám róla, amit tudok, azt önszorgalomból tanultam meg. Most gondolkozom, hogy kellene egy papír, mert külföldre szeretnék menni és néha szükséges a "degree". Legalábbis a hirdetésekben ez van.
Minden informatika szakhoz ugye kell az info érettségi, ami nem nehéz, csak azt nem értem, hogy miért nem frissítik a lehetoségek tárházát? Minek kell ennyire a Pascalt nyomni?
Köszönöm
Ezeket lehet választani:
FreePascal 2.6.2
FreePascal 2.6.2 + Geany 1.23.1
Lazarus 1.0.10 (fpc 2.6.2)
Code::Blocks 12.11 MinGW/GCC
MinGW/GCC 4.6.2-1 + Geany 1.23.1
Python 3.2.5 + IDLE (Python GUI)
MS Visual Studio 2012 Express for Windows Desktop (Visual Basic, Visual C#, Visual C++) Windows XP esetén nem választható
JAVA SE – NetBeans 7.3.1, JDK 7u25
3# Az én egyik informatika tanárom html-ben sem tudott kódolni. Valami NVU nevű szörnyszülöttben próbált meg táblázatba táblázatot rakni, mert nem tudta, hogy cellákat összelehet vonni...
A másik infó tanár pedig a bekapcsolt működő gépről kérdezte az előzőt, hogy van e benne processzor...
Nah ő tőlük ne várd el a pascalt, se az officet, mert még ahhoz se értettek igazán...
1. Mint scriba is utalt rá, nem kötelező a Pascal.
2. A Pascalt azért használják a közoktatásban, mert eleve a strukturált nyelvek oktatására fejlesztették ki a 70'-es években (Niklaus Wirth).
"csak azt tudják a középiskolás tanárok."
Tanárképző főiskolákon/egyetemeken tanítanak például C-t is.
"Egyszerűbb lenne c++/c# vagy akármi más. és c++ ba érettségiztem tavaly."
Már akinek. A C++ a Pascalhoz képest egy kezdőnek bonyolult megértenie. A középiskolákban meg nem programozók képzése a fő cél, hanem a programozás alapjainak megtanítása.
"évszázadokig lehet majd ugyanazt tanítani."
Ezt meg scriba a #4-es hozzászólásában cáfolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!