Turbo Pascal tanulás?
én pascalból érettségiztem, de így utólag rájöttem, hogy ugyan megoldottam a feladatokat, de c#-ban vagy pythonban jóval könnyebb lett volna, még izzadni sem kellett volna vele
szóval a pythont tudnám javasolni, a c# azért full oop, ne szaladj előre, a python 2 szempontból is előnyös lehet, például jó kezdőnyelvnek, és az érettségi is könnyű benne
Először is kezdő szinten ne tanulj két nyelvet egyszerre, az ráér később. Tanuld meg egy nyelven a programozás alapjait, onnan könnyű lesz továbblépni egy másikra, a lényegük ugyanaz.
Másodszor egyáltalán nem igaz, hogy "az érettségi nagy része Turbo Pascalban való programozást foglal magába". Nem tudom, ezt honnan vetted. Ami igaz, hogy pár évvel ezelőttig a Turbo Pascal volt az iskolákban általánosan használt nyelv, a progresszívebb tanárok már továbbléptek róla, de van, aki még lemaradt. TP-ban nem is érettségizhetsz (mivel annak a használható változatai jogdíjasak), a hozzá nagyon hasonló Free Pascalt választhatod. Az érettségi a programozás alapjait foglalja magába a követelményrendszer szerint, és itt látható, melyik nyelveket és környezeteket választhatod:
Ezek bármelyikén megoldható az érettségi, de nem egyforma nehézséggel.
Én is a Pythont javaslom kezdő nyelvnek, könnyű, kezdőknek egyszerű, csak a lényegre koncentrálhatsz benne, és még gyakorlati haszna is van. Utána foglalkozz a Javával, ha leérettségiztél.
"(Szlovákiai vagyok)"
köszönjük az infot, így a második oldalra nagy nehezen kinyögted, szólhattál volna előbb is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!