Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek melyik nyelven...

Szerintetek melyik nyelven tanuljak programozni? Pascal vagy C++? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Na szóval erősen gondolkozok azon hogy el kellene kezdeni tanulni programozni. Még semmit sem tudok róla, tehát 0-ról kezdeném!

A 10.es informatika könyvemben a Pascal van, de oda kb április-májusra jutunk el..(sztem nem nagyon foglalkozunk majd vele mert évvége meg mit tudom én..) De a Pascal-ról olvastam minden félét.. Hogy pl már elavult, inkább c++-al jobb kezdeni, de valahol azt is olvastam hogy kezdőknek a Pascal jobb. Szerintetek? Megvárjam a májust mire eljutunk infóból a Pascalhoz vagy kezdjek el tanulni itthon C++-t vagy kezdjem el itthon tanulni a Pascalt? Na ez elég hosszúra sikeredett, a válaszokat előre is köszönöm! :)

2012. okt. 29. 15:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag megválaszoltad a kérdésed.

Szvsz. kezdj Pascallal, az egyszerűbb. Ha az megvan és még nem hagytad a francba az egészet, már gyerekjáték a C++.

G.

2012. okt. 29. 15:59
 2/11 A kérdező kommentje:

Ez gyors válasz volt! :D

Akkor azt hiszem elkezdem tanulni a Pascalt itthon, és már mire suliban oda érünk majd csak lesni fognak :D

Tudsz ajánlani egy könyvet, vagy webcímet ahol jól le van írva? Melyik a jobb TurboPascal vagy a FreePascal?

Illetve mennyi idő alatt lehet magamba megtanulni? Tudom, mindenkinél más, de kb annyira hogy kisebb progikat tudjak írni..

2012. okt. 29. 18:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyikkel sem. Kezdj Pythonnal.
2012. okt. 29. 19:10
 4/11 anonim ***** válasza:
A Pascalt eredetileg is oktatásra találták ki, nem arra, hogy komoly programokat fejlesszenek vele. Arra viszont elég jó.
2012. okt. 29. 19:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Bár nagyon nem szeretem és nem is ajánlom senkinek, de ha a könyvetekben amúgy is Pascal lesz, akkor tanuld azt.
2012. okt. 29. 21:24
 6/11 tabaki ***** válasza:

Szerintem a pascallal nem az a baj, hogy elavult, hanem inkább, hogy eleve egy nem túl életképes szobanövény. Otthoni használatra nagyon jó, Lazarussal együtt egészen látványos dolgokat lehet csinálni vele, de a gyakorlatban semmilyen téren nem mérkőzhet a C++-szal. A tanulásban játszott szerepét illetőleg megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint egyáltalán nem tesz jót, hogy egy bizonyos megközelítésre szoktatja rá az embert, és erről a sínről nem könnyű letérni, amikor nyelvet váltanál. Ezt csak megerősíteni tudom: A C++-ról mindenki áradozik (nyilván joggal), hogy milyen hatékony, kifejező nyelv, én a pascal után majdhogynem képtelen vagyok egy fix pontot találni rajta, ahol hasznát látnám az eddigi tapasztalataimnak.

Az iskolát nézve az a jobb, ha pascal-irányból előzöl, vélhetőleg minden más szempontból a C++. Nem akarlak egyébként elriasztani a pascaltól, nagyon élvezetes foglalatosság.

2012. okt. 30. 00:57
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha hosszútávon érdekel, akkor mindenképp C++.

Ha biztos vagy benne, hogy a tanár a könyvnek megfelelően akar haladni (mert pl. nálunk nincs is programozás tankönyv)

akkor a jó jegy érdekében Pascal célszerű :D

Az előbb válaszolók jól leírták, hogy a nyelvek között sokszor szemléletet is kell változtatni, ami hosszú távon nem kifizetődő.

Tehát ha informatika területén akarsz továbbtanulni, akkor a Pascal nem sokat ér.

2012. okt. 30. 18:26
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát az informatika területén maradnék, a c++ hoz jobban szeretnék menni, mert máshol is olvastam hogy az jobban kifizetődő meg minden. Szerintetek ha most elkezdek tanulni C++, és olyan májusra elérünk a Pascalhoz akkor nem keverem össze a kettőt? Egyébként nekünk sincs programozás könyvünk csak az infó könyvben az utolsó rész az. Kb.30-35 oldal.
2012. okt. 31. 17:48
 9/11 tabaki ***** válasza:
Nem fogod összekeverni.
2012. okt. 31. 23:55
 10/11 A kérdező kommentje:

Nah akkor elkezdek tanulni c++ nyelvet. Majd valahonnan megszerzem ezt a hogyan tanuljunk meg c++ nyelven 24 ora alatt/vagy letöltöm.

Még az lenne a kérdésem hogy milyen programot/kat töltsek le amiben tudok programozni meg le is fordítja vagy mi.

2012. nov. 1. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!