Szerintetek melyik nyelven tanuljak programozni? Pascal vagy C++? (Bővebben lent)
Na szóval erősen gondolkozok azon hogy el kellene kezdeni tanulni programozni. Még semmit sem tudok róla, tehát 0-ról kezdeném!
A 10.es informatika könyvemben a Pascal van, de oda kb április-májusra jutunk el..(sztem nem nagyon foglalkozunk majd vele mert évvége meg mit tudom én..) De a Pascal-ról olvastam minden félét.. Hogy pl már elavult, inkább c++-al jobb kezdeni, de valahol azt is olvastam hogy kezdőknek a Pascal jobb. Szerintetek? Megvárjam a májust mire eljutunk infóból a Pascalhoz vagy kezdjek el tanulni itthon C++-t vagy kezdjem el itthon tanulni a Pascalt? Na ez elég hosszúra sikeredett, a válaszokat előre is köszönöm! :)
Ha Windowsban vagy, a Code::Blocks-ot szokták ajánlani (a hosszabbik változatot töltsd le), szimplább, de sokak által kedvelt a DevC++. Amennyire tudom, mindkettő a MinGW fordítót használja. Nagyon dicsérik a Microsoft Visual Expess C++ változatát, mondjuk én abban már el szoktam tévedni, de nekem a C++ egyébként is kínai. Még inkább a Qt Creatort, nyilván emögé illik telepíteni a Qt rendszert, amely már az ismereteim szerint pénzes. A többi említett progi (még a Microsoft-féle is...) ingyenes.
Linuxban általában eleve ott a gcc, használhatsz hozzá mondjuk Geany szövegszerkesztőt, azzal meghívhatod a fordítóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!