Xna játékprogramozót érdemes megvenni?
Nézd, egy DVD-re rengeteg több százezer oldalnyi tananyag ráfér.
Az másik kérdés, hogy a konkrét DVD-re, amiről beszélsz, tényleg ilyesmit raknak-e. Mivel nem linkelted be, nem tudjuk megmondani. Ha esetleg azt látod, hogy kilométeres reklámszöveg veszi körbe a rendelés gombot, akkor felejtsd el, nagy valószínűséggel átverés.
Programoztál már valaha? Ha nem, akkor számolj azzal, hogy (1) elég magas lesz ez (játékfejlesztés) első lépcsőnek (2) előtte alapvető programozási ismereteket is fel kéne szedni és így évekbe telik majd, mire eljutsz egy valamirevaló játékig.
#1-#2 vagyok:
Hát, pontosan ilyen kilométeres marketing szövegre gondoltam. Nem mondom, hogy használhatatlan, de azért nem fogsz ezzel CoD-ot csinálni szerintem.
Én azért azt javaslom, legalább nézz körül mielőtt ezért pénzt adsz, biztosan találsz ingyenes oktatóanyagokat is. :) A jatekfejlesztes.hu-n is van XNA-s anyag, a YouTube is kiad találatokat.
A másik pedig: az angol nyelv elengedhetetlen a programozáshoz, ezt tapasztalatból mondom, érdemes ráfeküdni. :)
XNA-hoz Visual Studio kell tudtommal, és bármelyik .NET-es nyelv elvileg (pl. C#).
Meg, hogy legyen valami a játékban, valami modellező szoftver is kéne, meg készség hozzá.
Ha megnézed a részletes tartalomjegyzéket:
1. Xna telepítése, elindítása (gondolom nem hadititok)
2. Xna 6 függvényének ismertetése
3. Alap matekóra, + újabb függvény
4. Kis képkezelés, modellezés, újabb függvény
5. Alap matek
6. Xna újabb funkciójának leírása
7. Xna még 2-3 funkciója
Összességében ezek 70%-a az xna weboldalán tuti fennvannak, angoltudással és kitartással a teljes anyag megtalálható, megtanulható.
szépen kérlek (igazából a te érdeked), hogy ne ezzel kezdd
ráadásul úgyis tudni kell angolul, angol tutoriál meg van bőven
a videóban mutatott játékok ráadásul.. hát ahhoz nem ártana mondjuk azt a sok tárgyat meg karaktert lemodellezni, tudom, van készen is, de azért egy játék megírása, meg összeollózása az tök más dolog
de a lényeg: ne ezzel kezdd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!