A programozás tényleg unalmas munka?

Szerintem ez szinte minden irodai vagy számtógépes munkára jellemző, hogy előbb utóbb belefásul az ember, főleg ha még van egy vadbarom főnöke is.
De hidd el még mindíg jobb egy légkondicionált irodába elunni magad, mint valami gyárba droid munkát végezni. Vagy egy ásóval a kezedbe a tűző napon vagy a -10 fokba "kreatív" munkát végezni. :D
Az az igazság, hogy nem nagyon lehet ma már válogatni és holmi gyerekes álmokat hajszolni, olyanra kell menni ahol van kereslet és lóvé.

Az első gyönyörűen összefoglalta a nagy büdös valóságot.
Álmodozni lehet álomállásról, meg mesébe illő életről, csak fölösleges.
Valójában akármilyen munkája is lesz az embernek, mindenképpen lesz valami szarság, ezért hívják munkának és nem hobbinak.
A programozás még mindig az egyik legjobb választás, mert ha az ember jó, akkor lehet kreatív munkája, amit lehet élvezni, valamint ha nem egy lusta dög, munkán kívül tud annyit sportolni, mozogni és élni, hogy ne fásuljon bele a gép előtt görnyedésbe.
Mind e mellett tisztességesen meg is fizetik.

Ha mindig ugyan azt kell csinálni, akkor az.
De bármikor jöhet újabb és érdekes feladat.

Előzőnek:
- rendszertervező / architect
- manager / ügyféllel kommunikál
- designer / felületet tervez/gyárt
- it manager / IT csoport munkáját fogja össze, és tervezi/menedzseli azok munkáját
stb.

Szerintem sok múlik azon, hogy milyen az ember hozzáállása. Ha valaki csak azért akar fejlesztőnek menni, mert abban "sok a pénz", akkor könnyen lehet, hogy unni fogja. Ha valaki semmi élvezetet nem talál a munkájában, az alighanem pályát tévesztett.
Nyilván munkahelye válogatja, de nekem ebből a szempontból szerencsém van, számos platformmal hozott össze a sors, emiatt esélyem sem volt beleunni a dolgokba. Persze ugyanez hátrányként is jelentkezhet, ez aztán tényleg nem az az iparág, ahol önképzés nélkül huzamosabb ideig meg tud élni az ember...

Én már nyugdíjas vagyok, sokféle területen dolgoztam, de mostanában ki-ki járok a szőlöbe napszámra dolgozni. 5-13-ig 4.500 Ft. Szerinted nem szívesebben ülnék egy irodában a gép előtt ? Próbáltam elhelyezkedni nyugdíj után is csak azt mondták öreg vagyok és vidéki :)
Ha a választod hivatásodat unalmasnak találod akkor nem jól választottál. 21 évig dolgoztam egy munkahelyen, a cégen belül próbáltam váltogatni a beosztásokat így a 21 év elrepült.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!