Egy jó informatikai szakközépiskolában megszerzett érettségivel és tisztességes programozói tudással mekkora az esély programozói állás szerzéséhez/betöltéséhez?
Ha tanultál otthon még sok mindent, akkor nem lehetetlen.
De önmagában az érettségi szinte semmit nem ér (informatikából).
Én miért ne definiálnék rendesen? Mit nem lehet azon érteni, hogy tisztességes programozói tudás? :O
Azt értettem a tisztes programozói tudás alatta, hogy az illető személy (tegyük fel akárki, nem csak én!) képes algoritmusokat tervezni, majd azt egy adott programozási nyelven lekódolni. Továbbá könnyedén el tud sajátítani egy adott programozási nyelvet kellő mélységekben. Nem beszélve még arról is, hogy rendelkezik a kellő elméleti tudással és szaknyelvvel a programozással kapcsolatban. S az angol nyelvet minimum középfokon, az angol nyelv szaknyelvével ismeri, beszéli.
Tudom, hogy az informatika érettségi semmit sem ér. Azt még a hülye is tudja, hogy az informatika érettségi egy nagy rakás *****-t sem ér. Amúgy nem a papír teszi programozóvá a programozót, hanem a tudása. Előfordulhat az, hogy egy sima érettségivel rendelkező egyén jobb programozó, mint egy programozói diplomával rendelkező személy. Találkoztam már ilyen esettel.
Ugye érzed az ellentmondást aközött, hogy "Én miért ne definiálnék rendesen? Mit nem lehet azon érteni, hogy tisztességes programozói tudás?" és utána egy bekezdésen keresztül taglalod (és még így sem lett kellően pontos)?
Ez például mit jelent: "képes algoritmusokat tervezni, majd azt egy adott programozási nyelven lekódolni"? Tetszőleges problémára tud algoritmust írni? Tényleg azt hiszed, hogy a programozói munka programozós része az algoritmusok lekódolása és nem adattaknyolás és küzdelem a legacy kóddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!