Informatikusállás - esély?
Egyetemi mérnök informatikus diplomám van
(a képzési időn kissé nagyon túlcsúsztam, de végülis lediplomáztam).
Programozást csak nagyon keveset tanítottak.
Tulajdonképpen erről az oldalról: [link]
több tudást szedtem össze, mint egyetemen.
(Mondjuk azt, hogy értem a C++ alapjait.)
Kérdésem, hogy ilyen diplomával és alap C++ ismerettel
szerintetek hol és milyen informatikai cégnél lenne esélyem arra, hogy állást kapjak?
(Vagy esetleg esélytelen vagyok, mert nem 5 éven belül diplomáztam le?)
Persze tanítottak mást is.
Pl. tömény analízist, algebrát;
elektromos hálózatokat (áramköröket);
számítógéparchitektúrákat, op. rsz-eket, fordítóprogramok - színtiszta elmélet, no gyakorlat
stb.
több mint 5 év alatt a 3,5 éves képzést? Az laza...
Am. pedig 0 gyakrolati tudással sok esélyed nincsen semmilyen munkára sem.
Én ilyenkor mindig azt szoktam javasolni, hogy keressél valami "gyakorlati" helyet ahol akár ingyen is de dolgozhatsz és tapasztalatokat szerezhetsz. Fél - 1 év ingyen vagy szinte ingyen munka alatt szerezel annyi rutint és tapasztalatot, hogy vagy az a cég ahol voltál felvesz normálisabb pénzért, vagy pedig úgy mehetsz neki a munka keresésnek, hogy van már valamennyi tapasztatod + leigazolható referenciád. Valamint hogy amíg nem találsz fizetős melót addig is folyamatosan dolgozhatsz és nem esel ki a ritmusból ...
Kódoltál már otthon,kezd el a gyakorlást áldozz fel rá 1 évet,hogy felkészülsz.
Diákmunkára miért nem mentél annó vagy szakmai gyakorlatra?
Pontosan ezt nem értem. Ha már a cégek 2-3 gyakorlati tapasztalatot várnak el, akkor az egyetemek miért nem erre vannak ráhangolódva? Miért kell túlsúlyba tenni az elméletet fölöslegesen.
A kódoláshoz annyit, hogy végig nyomtam a fent említett turotialt: [link]
Persze nem csak olvasva, hanem ki is próbálva mindent.
Code::Blocks-ot használtam fordítási környezetként.
Kb. 1 hónapot töltöttem vele, de azt úgy, hogy reggel felkeltem, és a nap nagy részében toltam a tutorialt: fordítottam az angolt, kipróbáltam a progikat, próbáltam magam is írni ilyen konzolos dolgokat, plusz olvasgattam az említett oldal fórumán a kezdő szekciót, és próbáltam egy-két helyre válaszolni is.
Multihoz (nevét inkább nem írnám ide.)tényleg nehéz bekerülni.
Most voltam nemrég felvételin.
Két tesztet írattak: programozási rész és funkcionális rész.
A programozási feladatokhoz tudtam válaszolni mindenhova.
A funkcionális rész meg inkább arról szólt, amivel ott foglalkoznak, ahhoz keveset tudtam hozzátenni, mert én még nem foglalkoztam ilyen dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!