Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyi az esély arra hogy...

Mennyi az esély arra hogy érettségivel programozó állást találok?

Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 00:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Meglehetősen kicsi. Inkább lottózz, az inkább be fog jönni!
2011. szept. 25. 00:43
 2/13 anonim ***** válasza:

Na tessék, a frappáns mondatomat rosszul írtam le...

Az a helyzet, hogy mindenhol követelmény a felsőfokú végzettség. Ha mégis véletlenül találnál olyat, ahol nem (amire kicsi az esély), akkor ott a fizetés nagyon alacsony.

Ha nem akarsz egyetemre menni, akkor inkább üzemeltetéssel kéne foglalkoznod, tehát legyél rendszergazda. Bár az ő fizetésük sem a legjobb...

2011. szept. 25. 01:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Szinte semmi. Rendesen programozni az egyetemen/főiskolán sem fogsz megtanulni, de azért egy bizonyos szemléletet ad, amire szükség van.
2011. szept. 25. 01:15
 4/13 anonim ***** válasza:
kb semmi,ha programozót keresnek akkor az alatt azt értik hogy programozó végzettségű embert keresnek,mai világban vagy abban dolgozol amit végeztél,vagy mész olyan helyre ahol nincsenek annyira tekintettel rá mi is a végzettséget,pl bányába szenet lapátolni,vagy budit pucolni,esetleg építkezésre téglát hordani napi 16 órában.
2011. szept. 25. 01:31
 5/13 A kérdező kommentje:
érdekes módon haverom 5 éve dolgozik a szakmában, csupán érettségivel. és ő nem az a hazudós fajta. hozzáteszem elég magas fizetésért
2011. szept. 25. 01:55
 6/13 anonim ***** válasza:
Mit dolgozik a haverod? A haverod Zürichben fejlesztő a Google-nél vagy valami sufni bt-nél php "fejlesztő"? Mennyi az a nem rossz fizetés? Érettségivel 150-160e nettó egész jó, de ez egy friss diplomás programozó alapfizetése.
2011. szept. 25. 03:18
 7/13 anonim ***** válasza:
A nagy kerdes hogy tudsz-e programozni?
2011. szept. 25. 08:49
 8/13 A kérdező kommentje:

nem hinném kedves 03:18-as.

még nem, azért kérdezem érdemes e belefogni megtanulni.

2011. szept. 25. 11:11
 9/13 anonim ***** válasza:

Két fajta munkáltató van:

1. Diploma alapkövetelmény, anélkül legfeljebb valami gyakornoki programba vesznek be, de itt is feltétel, hogy már egyetemre /fősulira jársz. Viszont ilyenkor egyrészt kevesebb a zseton, másrészt elvárás, hogy x éven belül megszerzed a diplomát. Ha nem szerzed meg, akkor vége szakad a pályafutásodnak annál a cégnél :)

Ha viszont elvégzed, teljesen legális, aránylag magas fizuval rendes alkalmazásba vesznek.

Ezek a cégek többnyire az úgynevezett multik.

2. Nem érdekli őket, hogy van-e diplomád, inkább a tudásod. Ha szart se tudsz, se végzettséged nincs, nem vesznek fel. Ha tudsz egy keveset, talán felvesznek fos fizetéssel. Ha nagyon tudsz, akkor viszonylag jó fizetéssel vesznek fel. (És tudást leginkább gyakorlattal lehet szerezni)

Viszont általában zsebbe fizetnek, minimálbérhez közel vagy bejelentve, és nem sűrűn emelgetik a fizudat.

Ezek jellemzően a kis/közepes magyar cégek.

Én csak azt nem értem, ha annyira érdekel a szakma, miért

nem bírsz elvégezni egy főiskolát hozzá? Nem ártana meg az a pár év matektanulás, hidd el..

2011. szept. 25. 20:07
 10/13 A kérdező kommentje:

mert sérült vagyok és nem tudok bejárni egyátalán. ugyan felvettek egy egyetemre de nem volt segítségem és nekem alapból nehezebben megy a matek ezért kiléptem. A másik dolog az hogy én csak távmunkában gondolkodhatok. lehet hogy azt itthon nem találok de szerencsére jó az angolom így remélem külföldön igen.

a harmadik dolog az hogy én nem akarok gazdag lenni csak élni, tehát nekem a 150 000Ft amit ti fos fizetésnek tituláltok be nekem elég lenne

2011. szept. 27. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!