Mennyi az esély arra hogy érettségivel programozó állást találok?
Hát ezt nem tudtam, sry a beszólásért.
Egyébként egy példa: egy ismerősöm diploma nélkül(mondjuk kijárta a fősulit, leállamvizsgázott, stb, csak nincs nyelvvizsgája) talált olyan melót, ahol otthonról dolgozik, és a 150 K többszörösét keresi :)
(angolból alulról közelíti a középfokot, egy nyelvvizsgán esélytelen lenne)
Mondjuk ehhez k*rva nagy mázli kell..
"a harmadik dolog az hogy én nem akarok gazdag lenni csak élni, tehát nekem a 150 000Ft amit ti fos fizetésnek tituláltok be nekem elég lenne"
Pontosan ugyanezt gondoltam én is, még mielőtt elkezdtem volna dolgozni. Aztán hiába vettek fel pályakezdőként ennél jóval magasabb fizuval(200-220 körül lehetett, már nem emlékszem pontosan), tartott kb. néhány hónapig, hogy örültem, mint majom a farkának.
Aztán szép lassan elkezdtem rádöbbenni arra, hogy miután kifizetem az albérletet/számlákat/BKV bérletet/egyéb elemi dolgokat + kajálok + hazautazok havi 1-2 alkalommal + esetleg elmegyek párszor bulizni, már alig marad valami, amit félre tudnék tenni például egy jövőbeni lakásvásárlásra. És nem szórtam a pénzt hülyeségekre. 150-ből még annyi sem maradna.
Hidd el, 200-250 ezres nettó fizu még nagyon távol áll a gazdagságtól :) Az gazdagság fél milla körül kezdődik.
Amikor már hirtelen elhatározásból veszel magadnak/asszonynak/gyereknek egy új kocsit, és nem kell rá évekig kuporgatni, pláne nem kell aggódni, hogy minden spórolt pénzed elment, és nincs vésztartalék.
Amikor már megteheted, hogy egy évben háromszor elmenj családostul nyaralni/telelni, de nem ám Balatoni volt KISZ üdülő, meg Mátra, hanem minimum horvát/olasz/görög tengerpart, meg francia/olasz/osztrák Alpok.
És ezzel még csak itthon vagy gazdag, pl. Franciaországban a fél misi(euróra átszámolva persze) átlag körüli/alatti jövedelemnek számít, Luxemburgban pláne.
Aláírom, hogy a nettó 250 rohadt kevés. BTW nálunk is felveszik az embert diploma nélkül, elfogadható fizetésért és nem is vagyunk sufnibété.
Multinál dolgozom, nem a gugli ugyan, de nem lőttetek nagyon mellé, Zürichbe sem küldtek ki, de nem is mennék azok után, amiket újságoltak a "kizavart" kollégák.
Természtesen diploma nélkül a "középszerű" tudásszint edéskevés, de ha fel tud az ember építeni egy stabil tudásbázist, akkor jóeséllyel pályázik bármelyik valamire is való cégnél.
A távmunka viszont már egy másik kérdéskör. Olyan helyet találni, ami nem "sufnibété", nem feltétel a végzettség, és nem kell bent rohadnod kilenctől hatig, háááát...
Egyébiránt nem kell annyira piedesztálra állítani a fősulit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!