Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mekkora programozói tudás...

Mekkora programozói tudás kell ahhoz, hogy valaki minimális szintű programozói munkát tudjon vállalni? Mennyi idő kell elsajátítani ezt a tudást? Milyen mélyen kell ismerni az adott programozási nyelv (ek) et a munka vállalásához?

Figyelt kérdés

2013. jún. 28. 00:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért a programozás messze túlmutat a nyelvek szintaktikájának ismeretén. Nem árt, ha értesz a célplatformhoz, általános ismeretekkel rendelkezel (általános algoritmusok, hálózat kezelés, titkosítási alapelvek, főbb tervezési minták), illetve természetesen tisztában vagy a hatékony algoritmusok ismérveiről... Ezek mind kellenek ahhoz, hogy ne egy gányoló legyél, aki bár képes lehet összelapátolni egy kódhalmazt, de abban nem sok köszönet van.
2013. jún. 28. 01:16
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Első egész jól összefoglalta, nem véletlenül tanítják ezt minimum 3 éves egyetemi képzéseken.

Nem elég csak egy-egy nyelvet ismerni, sokkal több plusz ismeret is kell és egy komplett szemléletmód.

2013. jún. 28. 01:20
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Komoly referenciákkal, szaktudással, valamint nem kevés szakmai tapasztalattal, és szakirányú végzettséggel(Web-programozó) még csak a 2.körig sem jutottam el egy állásra történő jelentkezésnél!

Szimplán megmondták hogy nem vagyok megfelelő személy! Pedig nem hiszem hogy mint ember bármi kifogásolható dolog lenne bennem!

2013. júl. 25. 11:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Te magadról persze, hogy nem gondolod azt, de valószínűleg okkal nem vettek fel oda.
2013. júl. 25. 11:37
 5/7 A kérdező kommentje:
A napokban vásároltam egy könyvet, melynek a szerzője (egy amerikai) úgy tanult meg programozni, hogy még nem is voltak akkoriban általánosan elterjedve a számítógépek. Vagyis papíron keresztül gyakorolt, sorra olvasgatta és tanulta a szakkönyveket stb... A főiskolát/egyetemet nem végezte el, mert nem szándékozta elvégezni ezt a "bosszantó procedúrát". Ez a szerző valahogy mégis talált programozói állást, ráadásul tizenévesen...
2013. júl. 29. 07:22
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
Akkor van követendő példa. Én is könyvből tanultam meg szexelni, sokat "ismételgettem", aztán amikor elérkezett a nagy event, akkor rájöttem, hogy a "programom" az első sornál exceptiont dob :D Szerencsére azóta nem hiszek az ilyen "könyvből, elméletben, menni fog az" dolgokban.
2013. júl. 30. 15:52
 7/7 anonim ***** válasza:

07-25 11:37

Egy kedves protekciós ember miatt nem vettek fel :) Akinél tudom hogy jobb vagyok fényévekkel, mert együtt végeztünk! Persze nem megbántani akarom! De az ismertség is sokat számít, és nagyban növeli az esélyeket!

De ezért tudni is kell!

2013. aug. 8. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!