Mekkora programozói tudás kell ahhoz, hogy valaki
minimális szintű programozói munkát tudjon vállalni?
Mennyi idő kell elsajátítani ezt a tudást? Milyen
mélyen kell ismerni az adott programozási nyelv (ek) et a
munka vállalásához?
Azért a programozás messze túlmutat a nyelvek szintaktikájának ismeretén. Nem árt, ha értesz a célplatformhoz, általános ismeretekkel rendelkezel (általános algoritmusok, hálózat kezelés, titkosítási alapelvek, főbb tervezési minták), illetve természetesen tisztában vagy a hatékony algoritmusok ismérveiről... Ezek mind kellenek ahhoz, hogy ne egy gányoló legyél, aki bár képes lehet összelapátolni egy kódhalmazt, de abban nem sok köszönet van.
2013. jún. 28. 01:16
2/7 anonim válasza:
Első egész jól összefoglalta, nem véletlenül tanítják ezt minimum 3 éves egyetemi képzéseken.
Nem elég csak egy-egy nyelvet ismerni, sokkal több plusz ismeret is kell és egy komplett szemléletmód.
2013. jún. 28. 01:20
3/7 anonim válasza:
Komoly referenciákkal, szaktudással, valamint nem kevés szakmai tapasztalattal, és szakirányú végzettséggel(Web-programozó) még csak a 2.körig sem jutottam el egy állásra történő jelentkezésnél!
Szimplán megmondták hogy nem vagyok megfelelő személy! Pedig nem hiszem hogy mint ember bármi kifogásolható dolog lenne bennem!
2013. júl. 25. 11:13
4/7 anonim válasza:
Te magadról persze, hogy nem gondolod azt, de valószínűleg okkal nem vettek fel oda.
2013. júl. 25. 11:37
5/7 A kérdező kommentje:
A napokban vásároltam egy könyvet, melynek a szerzője (egy amerikai) úgy tanult meg programozni, hogy még nem is voltak akkoriban általánosan elterjedve a számítógépek. Vagyis papíron keresztül gyakorolt, sorra olvasgatta és tanulta a szakkönyveket stb... A főiskolát/egyetemet nem végezte el, mert nem szándékozta elvégezni ezt a "bosszantó procedúrát". Ez a szerző valahogy mégis talált programozói állást, ráadásul tizenévesen...
2013. júl. 29. 07:22
6/7 anonim válasza:
Akkor van követendő példa. Én is könyvből tanultam meg szexelni, sokat "ismételgettem", aztán amikor elérkezett a nagy event, akkor rájöttem, hogy a "programom" az első sornál exceptiont dob :D Szerencsére azóta nem hiszek az ilyen "könyvből, elméletben, menni fog az" dolgokban.
2013. júl. 30. 15:52
7/7 anonim válasza:
07-25 11:37
Egy kedves protekciós ember miatt nem vettek fel :) Akinél tudom hogy jobb vagyok fényévekkel, mert együtt végeztünk! Persze nem megbántani akarom! De az ismertség is sokat számít, és nagyban növeli az esélyeket!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!