Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi szugseges ahhoz, hogy...

Mi szugseges ahhoz, hogy valaki (jo) programozo lehessen?

Figyelt kérdés

Egy programozasi nyelvet barki megtanulhat, de nem lesz mindenkibol programozo. Rengeteg programozo vegez evente, de csak kevesem kapnak jol fizeto allast.

15 eves vagyok. Tapasztalattal rendelkezo szeretnem megkerdezni azt, hogy mi szugseges ahhoz, hogy programozo lehessek. A suliban C++-t tanulunk. Ebben a korban mennyire kell ertenem hozza ahhoz, hogy elmondhassam, van bennem "tehetseg", belolem egy jo programozo lehet majd?

2013. jún. 19. 21:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Hányszor írjuk még le?
2013. jún. 24. 18:39
 22/27 anonim ***** válasza:

9-12 osztályos matek semmi. Még ha matekfakultációra is jársz. Megtanulsz integrálni és deriválni, de az még csak a kezdet. A mateknak nagyon sok területe van. Szóval a kettőt egyáltalán nem lehet összefüggésbe hozni.

Milyen képesség kell hozzá? Ne próbáld magadba magyarázni, hogy zseni vagy. Gyakorolj minél többet, éld az életed. Csinálj olyan projekteket, ami kihívást jelent, amivel fejlődsz és ami érdekel is egyben.

2013. jún. 24. 20:03
 23/27 A kérdező kommentje:

Ok. Kosz.

Amugy azt se tudom mi az az integralas :P

2013. jún. 24. 20:30
 24/27 anonim ***** válasza:

"Amugy azt se tudom mi az az integralas

Még nem is kell, majd matekfakton és/vagy egyetemen megtanulod.

2013. jún. 24. 21:15
 25/27 anonim ***** válasza:

"Most szemelyes velemenyek erdekelnenek:Neked mekkora fizetesed van es mennyire voltal jo matekbol 9-12-ben?"

Gondolom, a 9-12 a középsulira utal. Nálunk még simán középiskolának hívták :) Egyébként bukás szélén táncoltam matekból egész középiskola alatt.

Most olyan 600 rugó körül keresek nettóban.

2013. jún. 24. 23:02
 26/27 anonim ***** válasza:

Kitartás,logikai képesség,önfejlesztés,gyakorlás,gyakorlás.

Ezek kellenek,amúgy tényleg én is csak olyat ismerek aki 20évesen kezdett fejleszteni,az uncsim most kint amcsiban nem mondom mennyit keres,többet mint egy itthon két nagyon csövön lévő vállakozó BMW-el és egy fullos nővel :))))

Na de a lényeg tényleg fejleszt logikai képességedet,gyakorolj gyakorolj.

Sok lemondással jár nagyon de megéri hidd el nekem.

Nekem álommelóm van gép előtt kényelmesen dolgozok,jól keresek pedig még most lesz meg a diplomám is.

És én is úgy kezdtem,hogy fingom nem volt mi az a for-ciklus,if elágazás.

Mellette tanuld a matekot mert az fejleszti a logikus gondolkodásodat,és az meg elengedhetetlen.

2013. jún. 25. 11:52
 27/27 Srapnel ***** válasza:

"to understand the description of the UML

semantics, you must understand UML semantics"

"Ahhoz, hogy értsd az UML szemantikájának leírását (jelentését), értened kell az UML szemantikáját."

Na, hát olyannak kell lenni, hogy ennek a mély lényegét megértsd (nem feltétlenül az UML kapcsán). Tehát legyen benned a képesség a rekurzív (ne adj isten, "metacirkuláris") gondolkodásra. A jó programozó messze többet tud, mint azt, hogy a C++-nak mi a szintaxisa és melyik library mit csinál. Ez utóbbi inkább "betanított", vagy "szakmunka". Továbbá szükség van alapvető matematikai, esetenként mérnöki, vagy más természettudományos ismeretekre.

2013. jún. 25. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!