Mi szugseges ahhoz, hogy valaki (jo) programozo lehessen?
Egy programozasi nyelvet barki megtanulhat, de nem lesz mindenkibol programozo. Rengeteg programozo vegez evente, de csak kevesem kapnak jol fizeto allast.
15 eves vagyok. Tapasztalattal rendelkezo szeretnem megkerdezni azt, hogy mi szugseges ahhoz, hogy programozo lehessek. A suliban C++-t tanulunk. Ebben a korban mennyire kell ertenem hozza ahhoz, hogy elmondhassam, van bennem "tehetseg", belolem egy jo programozo lehet majd?
Azért a java is gyors tud ám lenni, főleg ha natívra fordít a virtuális gép.
Akkor csak az indulás lassabb, de futás közben hozz közel a natív alkalmazások sebességét.
Ha már integrálsz álmodban, akkor nem lesz gond biztosan. :D
Hát olyan nagy matektudás nem hiszem hogy kell magához a programozáshoz. Számítások kellhetnek, de nekem az egyetemi szintű matekra még nem volt szükségem élesben. Ha egyetemre akarsz menni, akkor viszont feküdj neki otthon is + matek faktot vegyél fel gimiben.
Sok programozási feladathoz nem kell matek, viszont egy jó egyetemen elvégzéséhez nem árt. De zseninek nem kell lenni.
Kedves 10-es, jól illusztráltad a gondolataimat a jó programozó és a kódoló közötti különbség között.
1.: Tudsz sok ellenpéldát? Azt írtam hogy a legtöbb. Ez nem zárja ki az ellenpéldákat -> logika. Ha nálatok elég nagy arányban van a jó! programozók közül az, aki 18-20 évesen kezdett el először életében programozni akkor fejet hajtok.
2.: Nem szívesen lennék megrendelő nálatok az biztos. A tipikus csak legyen kész a projekt felfogás. A jó programozónak kell tudnia alternatívákat adnia a projekt-managernek is, mert neki sincs fingja a dolgokról.
3.: Pontosan megmutattad a szűklátókörűséget, mert kiragadtál valamit csak hogy bele tudj kötni. Például
szerinted az ajax technológia nem gyorsított a web-es felületeken? A videokártya processzorainak bevonása komoly számításoknál szerinted nem gyorsított a programokon? Nem programnyelvről beszéltem, hanem technológiákról, amivel a program, vagy maga a fejlesztés gyorsabb lesz.
De nem akarom teljesen szétoffolni a kérdést, nehogy elijesszek egy leendő kollégát. 15 évesen egyébként még semmiről sem maradtál le. További jó kötekedést kívánok.
"Ha nálatok elég nagy arányban van a jó! programozók közül az, aki 18-20 évesen kezdett el először életében programozni akkor fejet hajtok."
Akkor hajtsál :) Az általam ismert jó programozók többsége ugyanis nem gyerekkorában kezdte.
"A jó programozónak kell tudnia alternatívákat adnia a projekt-managernek is, mert neki sincs fingja a dolgokról."
Itt a félreértés abban van, hogy én a programozóról, mint munkakörről beszélek, te meg, mint szakmáról. És ez NEM a programozó dolga. Hanem az architect feladatköre. A programozó megkapja a pontos specifikációt, és azt kódolja le. Kb. nem is beszél egy szót sem a manager-el egy project folyamán. Erre találták ki a architect szerepkört. Vagy hívhatjuk vezető fejlesztőnek is, mindegy.
"kiragadtál valamit csak hogy bele tudj kötni."
Csak kijavítottam egy tévedést.
"Például szerinted az ajax technológia nem gyorsított a web-es felületeken?"
Semmit sem gyorsított, csak megváltoztatta a működését. A két dolog nem ugyanaz.
"A videokártya processzorainak bevonása komoly számításoknál szerinted nem gyorsított a programokon?"
Ez mondjuk igaz.
Koszonom az eddigi valaszokat!
Most szemelyes velemenyek erdekelnenek:Neked mekkora fizetesed van es mennyire voltal jo matekbol 9-12-ben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!