Most őszintén ki az aki megtud tanulni programozni az egyetem alatt?
Javítok: az egyetemen is megtanulhat programozni, mármint az egyetem szerverein és géptermében, az ott rendelkezésre álló eszközökkel. Az órákon előadott anyag csak elmélet, de viszik a gyakorlat felé is, hogy nehogy már ne tudjon semmit a hallgató.
Bár még mindig fontosabbnak tartják, hogy be tudjon bizonyítani egy egyszerű B programot, mint hogy rendesen begyakorolja magát.
Most még 300 ezer egy félév, de aki utánunk jön, annak kétszer ennyi lesz. Talán abba a gyakorlás még bele fog férni.
És a haverjaid, hogy haladnak a tanulmányaikkal? Csak mert, hogy harmadik éve járnak oda, az közel nem jelenti azt, hogy annyi tárgyat el is végeztek.
Amúgy az egyetem egy erős alapot ad, amikor építve, ha foglalkozol a dologgal, akkor nagyon könnyen rengeteget megtanulhatsz.
Én is most vagyok harmadéves az ELTE IK-n, most készülök a záróvizsgára és úgy gondolom, hogy rengeteget tanultam az utóbbi 3 évben, persze rengeteg munka árán. Bár hozzá kell tenni, hogy a gyakorlatban hasznos dolgokat nem feltétlen órai keretek között tanultam (bár ott is sok mindent), hanem szakmai gyakorlaton, mellékes melók útján, egyetemi projectben, szakdolgozatírása közben stb. Viszont ezeket az egyetemen tanult háttértudás nélkül sokkal lassabban és nehezebben vagy egyáltalán nem tudtam volna elsajátítani. Szóval nem rossz dolog az egyetem és az ELTE IK, csak tudni kell élni a lehetőséggel. Attól, hogy hallgatói jogviszonyod van még nem fogsz megtanulni programozni, ez tény.
De az infó amúgy is egy ilyen téma: ahhoz, hogy használható tudásod legyen életed végéig fejlesztened kell magadat, sokszor otthon, önszorgalomból.
00:58-as elég jól megragadta a lényeget.
Ismerek én ott olyat, aki 6. éve van ott, de még vannak 2. féléves tárgyai, mert nem tudta megcsinálni.
Plusz tényleg vannak ott jó lehetőségek, részt lehet venni az egyetemi kutató projektekben is akár. Na ott már tényleg sok pluszt lehet begyűjteni.
(Bár erre főként MSc-n van lehetőség, de nincsen senki sem kizárva, ha érdekli.)
@00:58: Sok sikert hozzá, de meg fogsz lepődni mennyivel könnyebb, mint várod. Én is izgultam előtte kicsit, aztán mégis nevetségesen egyszerű volt a dolog.
Ha jól sikerül, várunk az MSc-n. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!