Villamosmérnöki szakon tanulnak programozni?
És ha igen , akkor meddig , és mennyire mélyülnek bele? Erre a szakra szeretnék menni , mert ez érdekel és középiskolában is ezt tanulom (végzős vagyok) de programozni egyáltalán nem tanultunk , ergo nem is tudok. Igazából ettől tartok egy kicsit , hogy mi lesz ha kellesz , nem szeretnék ezen elcsúszni majd :\
Kösz a válaszokat!
Jaja tanítanak programozni legalább 1 éven át C nyelven, valahol van assembly is és ha pl automatika szakirányt választod akkor ott elég sok helyen elő fog jönni.
Vannak olyan szakirányok (pl villamos energetika) ahol az 1 éves C után (ami 2 tárgy) sehol sem fog előjönni és nem is csúszótárgy.
A programozás olyan hogy nem lehet zh dolgozat előtt megtanulni 1 héttel, úgyhogy arra különösen figyelj oda, hogy minden héten ülj le tanulni és akkor nem lesz gond.
Sokan jönnek gimiből és ők is meg tudják csinálni ha sokat tanulnak, míg aki már korábban is tanult programozni és akár emiatt is nem tanul eleget azoknak általában nem sikerül....
Értem, hát az sem rossz, sőt...
Az a baj, hogy ott energetika szakirány nem mindig indul .... De biztos van más olyan szakirány ahol nem kell annyi programozás...
De az is lehet hogy tetszeni fog a programozás és ilyen szakirányt választasz
Mi 4 nyelven tanulunk programozni.
C elég magas szinten
PS3 PLC programozás
Verilog
VHDL
Jó hát PLC-t is legalább 4 vagy 5 nyelven lehet programozni A PS3 az egy PLC típus/család, technológia, nem nyelv.....
VHDL és Verilog szerintem csak szakirányon van. nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!