C. C#, c++-nak könnyebb a szintaktikája?

"C és a C++ Operációs rendszer függő. Azaz ha írsz valamit Windowsra az nem fut Linuxon és fordítva."
nem
"C az függvény alapú
C++ az Objektum alapú"
nem
"JAVA az lassabb mint a C-s társai, de ha 1x megírsz valamit, az mindenen fut. Windowson, Mac-en és linuxon."
jobban mondva inkább egyiken sem, hanem a saját virtuális gépén, amit szintén meg kellett írni mindegyikre
"Például a C nem fogadja el az integerről doublere való azonnali átalakítást, míg a Java-ban ezt meglehet tenni."
melyik szabvány?
"2010 óta PHP-zom, ami egy "könnyen típusos" nyelv, ami szintúgy OOP-s programozási nyelv. Bár a PHP az nem OOP függő a C++ vagy a Java-val ellentétben."
a c++ sem
"Nos itt "SZTE-TTIK Programtervező Informatika KAR"-án úgy lettem Java-ból 4-es (ami elég nehéz), hogy előadásra nem jártam, idehaza se tanultam rá. Mert ismertem a PHP OOP-jét azaz az OOP paradigmáját és gondolkozás módot, így csak a Java gyors átvizsgálása elég volt ahhoz, hogy levizsgázzak 4-esre, amiből a diákok több mint 25%-a megbukott."
BME szofttech 70%<

Én is SZTE-s vagyok, és szégyellem, hogy ilyeneket írt a válaszoló. Az előző javításaihoz még hozzátenném:
"Végül is elég ha 1 nyelven tudsz, mert onnantól csak pár hét alatt meglehet tanulni a többit, mert a logika ugyan az, csak a nyelv lelkivilága más."
Igen? Meséld már el, hogy a prolog és az occam mennyire ugyanolyan logikájú, mint pl. a C! :D Pedig elvileg neked is tanulnod kellett ezeket.

@Laci
szerintem ott még nem tart, de addigra jó lenne tisztázni ezeket

Jó dolog már OOP-vel kezdeni, mert már korán megérti az ember. Sok olyan embert ismerek akik rendesen szívnak vele főiskolán, mert megszokták a strukturált programozást. A C-s progik amúgy is lefutnak C++ fordítóval is, szóval ebből a kettőből a C++ a befutó.
A C#-ot nem ismerem, állítólag könnyebb, de nem olyan gyors és sokoldalú mert a Microsoft script nyelve, és nem is programozási nyelv.

Minden SZTE és BME-s IQ fighternek, aki egyetemen tolja. Itt süti emberek vannak, akiknek ha szaknyelven mondod nem értenék.
Példa JAVA:
"Minden gépen képes elfutni." Egy nem hozzáértőnek ez szerintem bőven elég információ. Hogy ezt hogy valósul meg az neki nem 8? Az egy másik dolog, ha jobban belemélyed.

"A C a legkönnyebb, majd C++ és végül C#. C#-ban mégis ugyan az a program könnyebbnek tűnik, de pont a szintatktika bonyolultsága miatt könnyebb."
Ez az első igazán értelmes válasz, ami ténylegesen a kérdésre válaszol.
A C szintaktikája a legegyszerűbb, algoritmusokat megfogalmazni pedig C#-ban a legegyszerűbb. Definiáld a könnyűséget, és akkor lehet válaszolni.
"A C-s progik amúgy is lefutnak C++ fordítóval is, szóval ebből a kettőből a C++ a befutó."
Dehiszen a fordító nem futtat semmilyen programot, és bőven nem fordul le minden C program (sőt, a többség nem).

"Minden SZTE és BME-s IQ fighternek, aki egyetemen tolja. Itt süti emberek vannak, akiknek ha szaknyelven mondod nem értenék."
Igen, de az integerről doublere való átalakításnál például melyik nyelvi egyszerűsítés következtében mondtad hogy hiba?
Vagy mitől objektum alapú a c++?
Vagy mitől kevésbé objektum függő a php mint a cpp?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!