Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C. C#, c++-nak könnyebb a...

C. C#, c++-nak könnyebb a szintaktikája?

Figyelt kérdés
2013. máj. 25. 19:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Így utólag visszagondolva, szerintem a c# -nak.
2013. máj. 25. 19:28
 2/20 anonim ***** válasza:
A C# a legkönnyebb.
2013. máj. 25. 19:33
 3/20 A kérdező kommentje:
Illés Zoltántól programozás élesben című kötete van meg az jó lesz erre?
2013. máj. 25. 19:35
 4/20 anonim ***** válasza:
c a legkönnyebb szintaktikájú
2013. máj. 25. 21:53
 5/20 anonim ***** válasza:

Én szerintem ez 1 hülye kérdés.

C az függvény alapú.

C# és a C++ ObjektumOrientáltProgramozás (OOP)

Ha Függvény rendszerben szeretsz programozni akkor C, ha OOP-ben akkor C++. Ha Windowsra akarsz fejleszteni és .NET-et alkalmazva akkor C#

Szóval: Azt válazd amire használni akarod. Tanulni meg inkább: C, C++ vagy JAVA. Egyetemeken is ez megy, és a C# csak ráadás.

2013. máj. 25. 22:17
 6/20 A kérdező kommentje:
Érdekelne,hogy mi is az,hogy függvény rendszer?!
2013. máj. 26. 07:51
 7/20 anonim ***** válasza:

az hogy függvényeket kell írni, és egymást akár rekurzívan képes vagy hívni:

Rekurzív függvény hívás: Egy adott függvény önmagát hívja meg saját magában.

Függvény rendszert én mondtam, de függvények halmazán alapuló programnyelv, amit 1972ben fejlesztettek ki. Az objektumorientált nyelv az a fejlettebb változata. De C-t mai napig is használják.

2013. máj. 26. 08:45
 8/20 A kérdező kommentje:

királyul hangzik biztos jó is :)

nem tudok dönteni ez a .NET es dolog nem tetszik.

2013. máj. 26. 08:54
 9/20 anonim ***** válasza:

.NET Framework a Windows használja, és C#-al Windowsra lehet jó kis progikat irkálni.

C és a C++ Operációs rendszer függő. Azaz ha írsz valamit Windowsra az nem fut Linuxon és fordítva.

C az függvény alapú

C++ az Objektum alapú

JAVA az lassabb mint a C-s társai, de ha 1x megírsz valamit, az mindenen fut. Windowson, Mac-en és linuxon.

Attól függ mit szeretnél. Csak tanulni? Azt lehet. Milyet? Függvény alapulót vagy OOP-set?

OOP eléggé elterjedt, mivel azt használja a JAVA, C++ és a C# is.

Végül is elég ha 1 nyelven tudsz, mert onnantól csak pár hét alatt meglehet tanulni a többit, mert a logika ugyan az, csak a nyelv lelkivilága más. És ez az utóbbi a nehezebb, hogy kitapasztald mire hogy reagál.

Például a C nem fogadja el az integerről doublere való azonnali átalakítást, míg a Java-ban ezt meglehet tenni.

2013. máj. 26. 09:12
 10/20 anonim ***** válasza:

Folytatom:

2010 óta PHP-zom, ami egy "könnyen típusos" nyelv, ami szintúgy OOP-s programozási nyelv. Bár a PHP az nem OOP függő a C++ vagy a Java-val ellentétben.

Nos itt "SZTE-TTIK Programtervező Informatika KAR"-án úgy lettem Java-ból 4-es (ami elég nehéz), hogy előadásra nem jártam, idehaza se tanultam rá. Mert ismertem a PHP OOP-jét azaz az OOP paradigmáját és gondolkozás módot, így csak a Java gyors átvizsgálása elég volt ahhoz, hogy levizsgázzak 4-esre, amiből a diákok több mint 25%-a megbukott.

Azaz csak a Java lelkivilágát néztem át és az alap működését. Valójában kb. 1-1,5hetet készültem egész félévben + a gyakorlati órákon.

2013. máj. 26. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!