Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Androidra, IOS-ra vagy WP-re...

Androidra, IOS-ra vagy WP-re könnyebb programozni? Egyáltalán melyikre lehet? (többi lent)

Figyelt kérdés
PC-re szeretek programozni és arra gondoltam hogy mobilra is elkezdek.Melyik a legkönnyebb és fe lehet e az alkotásokat tölteni a storba, google playre stb?

2013. márc. 20. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:

iOS-hoz Macintosh kell (Windows-zal nagyon macerás, és csak Jailbreakelt készülékre tudsz így fejleszteni).

Android sima Java nyelvet használ többnyire. Windows phone-ra lehet elég sokféle nyelven fejleszteni (VB.net, C++, C#), Visual Studio sokat segít.

Elterjedtség, és a kezdetek könnyűsége miatt Androiddal kezdeném.

2013. márc. 20. 23:55
 2/5 iostream ***** válasza:
Igazából a legfontosabb kérdés, hogy milyen telefon van a közeledben, amin tesztelni tudod.
2013. márc. 21. 09:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Egy androidos mobil és egy ipad 4
2013. márc. 21. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Play Store-ra bárki feltölthet, csak úgy emlékszem, hogy valamicske éves díjat kell fizetni, és ha jól tudom a Google levesz bizonyos %-ot a fizetős alkalmazásokból.

De ennek utána kell nézni, mert nem vagyok biztos benne.

2013. márc. 21. 16:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is elmondták, az iOs-hez be kell fektetned egy eredeti mac-re és ezenkívül komolyabb megkötések vannak a publikálással kapcsolatban az Apple-nél.

Windows Phone... Én már fejlesztettem rá, leginkább olyasmi mintha Silverlight-ra fejlesztenél(ami gyakorlatilag eg leszűkített WPF). Ezzel kapcsolatban az a baj,hogy sok könyv van,ami ilyen "Tanuljunk WP programozást 5 perc alatt" jellegű, de ahhoz hogy tényleg optimális és szigorúan betartott MVVM architektúrájú programot készíts, szükségesek így a WPF dependency és működéssel kapcsolatos ismeretek, viszont ami nagy előnye,hogy a WP8 emulator win8 -on gyakorlatilag teljesen ugyanazt a kimenetet rodukálja, amit ténylegesen láthatsz a telefonon(persze a publikáláshoz elengedhetetlen,hogy élesben is tesztelt).

Az Android előne,hogy jelenleg igen széles körben fejlesztenek rá, és rengeteg tutorialt, leírást, demot találhatsz amivel könnyen elsajátíthatod, és eg népszerű platformról van szó. A nyelv gyakorlatilag Java, rengeteg hasznos Androidos api-val, úgyhogy én kezdésnek ezt javasolnám. Egetlen dolgo, ami miattroblémákba ütközhetsz, az a verziók közötti egyre nagyonn eltérés. (Nem véletlen láthatod,hogy sok helyen verzió info-nál oda van írva a play store-ban, hogy kijavítva 2.3 -ra, vagy x, funkció már megy 2.2 -n is).

2013. márc. 25. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!