Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelvet ajánlanátok...

Milyen nyelvet ajánlanátok kezdésnek?

Figyelt kérdés
Semmiképp nem java-t szeretnék. Gondolkoztam Delphi,C++,Python között, de nem tudom melyik mire jó, illetve melyiknek mik az előnyei. Ti mit tudnátok ajánlani?

2013. ápr. 7. 15:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Na most egy dolog az egész margójára.

Vannak szakközepes csoporttársaim, akik Pascalt, Basic-et, esetleg C#-ot tanultak és első félévben szenvedtek a C-vel. Egy csomó dolgot megpróbáltak úgy megoldani, ahogy az egyszerűbb játéknyelvekben ez ment/megy, de C-ben nem.

Én gimis voltam, qrva nehezen, de átrágtam magam a rengeteg pointeren, láncolt listán és egyéb f@szságon, most kifejezetten egyszerűnek tűnik a Cpp, a Perl-ről nem is beszélve, azon szinte úgy megyek át, mint kés a vajon.

Ilyen értelemben tartom ideális kezdőnyelvnek. Nehezebbről könnyebbre váltani mindig könnyebb-szerintem.

Amúgy ha nem ezzel célszerű kezdeni, miért jóformán minden mérnökinfón, villamosmérnökin, programtervezőin C, vagy Cpp az első tanított nyelv?

Amúgy persze, második félévesként nincs annyi rutinom a dologban, mint pl neked, ezért is javarészt az előadók, gyakvezek, idősebb, esetleg már diplomázott kollegák véleményére adok/adunk és ők is ezt mondják.

/*Nem mínuszoltak le, mert más a véleményed, emberi hangnemet ütöttem meg veled, talán némileg joggal várom el mindezt visszafelé*/

2013. ápr. 8. 09:21
 12/13 iostream ***** válasza:
69%

Persze, nehezebbről a könnyebb felé haladni könnyebb. De. A tanulási folyamat úgy a leghatékonyabb, ha fokozatos. Képzeld el, hány ember utálja meg a programozást, mert C-t erőltetnek rá, és 0 sikerélménye van, folyamatosan segfaultol, nem érti, és ott fogja hagyni, mert egy rendezést nem tud megírni egyszerűen.

Az meg, hogy az egyetemeken mi van, abszolút nem mérvadó. Az egyetem az egyetem, a valóság meg a valóság, és ez a kettő sokszor igen messze vándorol egymástól. Egyébként progtervinfón C++ a tanított nyelv, ami egy (jó nagy) fokkal kedvezőbb, mint a C, villanykaron érthető, hogy nyomják a C-t, mert az a mikrokontrollerek nyelve.

2013. ápr. 8. 10:30
 13/13 anonim ***** válasza:
84%

Jack, amirõl te beszélsz az kb olyan, hogy elõször tanuljunk meg integrálni, mert utána összeadni meg szorozni könnyû lesz. Hatalmas baromság.

Könnyebb nyelvvel kell kezdeni, a C meg böven teljesen ki is hagyható, bõven elég akkor megtanulni ha szüksége lesz rá konkrétan az embernek.

2013. ápr. 8. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!