Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelvet ajánlanátok...

Milyen nyelvet ajánlanátok kezdésnek?

Figyelt kérdés
Semmiképp nem java-t szeretnék. Gondolkoztam Delphi,C++,Python között, de nem tudom melyik mire jó, illetve melyiknek mik az előnyei. Ti mit tudnátok ajánlani?

2013. ápr. 7. 15:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem a C jó kezdésnek. Egyszerű, átlátható, sok nyelv szintaktikája hasonló hozzá. De sokan a Python-t fogják ajánlani.
2013. ápr. 7. 15:49
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

"Aki C-ben tud programozni, az mindenben tud programozni"

Vannak a C-nél könnyebb nyelvek, de tudod, hogy aki télen tanul vezetni, meg aki nyáron tanul...

Most egy félév C után tanulom a CPP-t, jó érzés a sok felesleges pointeres f*szságot elhagyni, ahogy leegyszerűsödik, de fordítva, aki ezzel kezd annak a C syntaxa szerintem gyilkos lesz.

Szóval én C párti vagyok!

2013. ápr. 7. 15:55
 3/13 anonim ***** válasza:

"C syntaxa szerintem gyilkos lesz"

A szintatxis maga halál ugyan az, a pointerek is ugyan úgy megvannak, csak van több, magasabb szintű függvény is.

Kezdésnek annyira nem nyerő a C, valószínűleg hamar elmenne tőle az ember kedve, akkor már inkább C++, vagy Python.

2013. ápr. 7. 16:14
 4/13 anonim ***** válasza:
kezdésnek C vagy C++, kicsit nehéz de szinte mindenhez tudod használni
2013. ápr. 7. 16:19
 5/13 iostream ***** válasza:
72%

Egyértelműen Python. A C NEM egy tanulónyelv, és ráadásul az is hazugság, hogy mindenhez érteni fogsz, ha megtanulod. A C tudás nagyjából csak a C++-hoz jelentős segítség, és még ott is lehet káros. A többi nyelvnek nagyon más a filozófiája, és nem jó hozzászokni az alacsonyszintű megoldásokhoz, mert akkor feleslegesen is azokat fogod használni, szivatva ezzel magadat, a munkáltatót és a kódodat később karbantartót.

Nem tanulónyelv: kifejezetten azért jött létre, hogy ne kelljen assemblyben kódolni, és ennél többet nem is nagyon tud. Annyira alcsony szintű, amennyire lehet anélkül, hogy platformfüggő lenne.

"Egyszerű, átlátható"

Egyszerű alatt a primitívet értve, igen. Nagyon egyszerűek az eszközei, de ez nem teszi könnyen használhatóvá.

Átlátható? Tényleg? Amikor 80 sorban kell leírni azt, amit egy magasabb szintű nyelvben háromban, amikor a generic programozáshoz void*-okkal kell bohóckodni (ami a performance-t is öli, tegyük hozzá, lásd a qsort lassabb, mint az std::sort), amikor a változó deklarálásokat jobbról balra kell olvasni, különben csúnyán el fogod rontani, amikor primitív makrókkal kell bohóckodni, ha bármi értelmeset el akarsz érni, amikor kénytelen vagy goto-t írni egy összetettebb kifejezésbe, mert nincsenek eszközeid az automatikus erőforrásmenedzsmentre, na, szóval akkor nem mondhatjuk, hogy átlátható a nyelv. Mert nem az.

2013. ápr. 7. 18:21
 6/13 anonim ***** válasza:
28%

Jó "kedves" arrogáns utolsó!

A "hazugságot" egy olyan embertől idéztem, akinek két diplomája van, egy villamosmérnöki és egy programozó matematikusi.

1.) Az stimmel, hogy más a véleményed, de ezt a kioktató stílust hadd kérjem már ki magunknak...

Hazugságnak nevezel egy véleményt, mert nem egyezik a tiéddel. Nem más véleménynek, nem tévedésnek, hanem HAZUGSÁGNAK, szándékos félrevezetésnek.

2.)Köszönjük a lepontozást, a saját magam és az első hozzászóló nevében is. Mert más a VÉLEMÉNYÜNK, már rögtön haszontalan a válaszunk?

Beképzelt f@sz.

2013. ápr. 7. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:
30%
Nem az a baj, amit mondtál, hanem ahogy mondtad, egyébként.
2013. ápr. 7. 18:57
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Látom megjöttek azok is akiknek nehézséget jelentett a C nyelv és most aztán megmondják a frankót..
2013. ápr. 7. 19:03
 9/13 iostream ***** válasza:
56%

Elismerem, hogy a stílusomon lehetne csiszolni, de el sem tudod képzelni, mennyire elegem van a 16 éves vagy épp frissen egyetemre kerülő szakértőkkel, akik jól megmondják, hogy a C az az isten és hujuju. Ellenben amit írtam az ténylegesen igaz: hazugságnak neveztem, mert az. Nem igaz állítás.

Hogy miért hazugság? Vizsgáljuk meg: "mindenhez érteni fogsz, ha megtanulod."

Kontextusba helyezve a minden az a programozás területe. Számtalan olyan dolog van, aminél a C tudás semmit nem segít, pl a deklaratív nyelvek (LISP, funkcionális, logikai nyelvek), pl a vastag virtuális gépen futó nyelvek (pl javascript). Ahogy Sutter is megmondta: "The world runs on C and C++.", de ez olyan, hogy az élőlényeknek meg génjei vannak, és ez az alapja mindennek, ettől függetlenül hiába vagy akármekkora genetikai zseni, nem segít sokat pl szociológiai kérdésekben.

Hazugság helyett lehet a "tévedés" szót használni, ha nem szándékos, hanem tudatlanságból eredő a hibás állítás, de ez már csak stilisztika.

2013. ápr. 7. 19:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Végeztem egy C alapozást, és most Pythont tanulok. A C sem volt különösebben nehéz, de inkább a Pythont javaslom.
2013. ápr. 7. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!