Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki megtanít programozni? :D

Valaki megtanít programozni? :D

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 21:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

[link]

Most őszintén, melyik "egyszerűbb" szerinted:

Pascal:

program Hello;

begin

writeln('Helló, világ!');

readln;

end.

Python:

print "Hello, vilag!"

Ez utóbbiban (főleg scriptnylev révén) jóval kevesebb a fölös sallang, amit figyelni/leírni kell. :)

2012. aug. 8. 13:02
 22/27 anonim ***** válasza:

Utolsó, szerinted ez nem egyszerűbb(Java):

public class HelloVilag {

public static void main (String[] args) {

System.out.println("Hello Vilg!");

}

}

2012. aug. 8. 15:26
 23/27 anonim ***** válasza:

A javat most ne keverjük ide, mert eddig erről nem sok szó esett.

De adhattam volna C-s példát is, az sem sokkal másabb, mint a pascal, vagy a java.

(Java-ban van plusz egy osztály definíció na.)

2012. aug. 8. 15:30
 24/27 anonim ***** válasza:
nem csak osztálydefiníció, metódus is van benne. De szerintem a Java remek kezdés programozni, mert nem kell róla áttérni más nyelvre, mert mindenre jó. Kérdező, én szivesen segítek neked Java- ban.
2012. aug. 8. 15:34
 25/27 anonim ***** válasza:
A pascal tökéletes kezdésnek! Minél jobban hasonlít 2 nyelv annál több hibát fog véteni. 8 éve tanultam pascalt 2 évig tanulmányi keretek között és versenyekre felkészítő tanfolyamokon. Azóta bele sem néztem de a mai napig bármit átírnék... Most is a szemem előtt van. Előnye, hogy mindent neked kell begépeled így jól megjegyzed. Nagyon stabil alap tudást ad. Ne spórolj azon, hogy kevesebbet gépelj, mert ha teljesen laikusként kezded megtanulni és nincs aki melletted ülve magyarázná vagy helyre tenné a téves gondolatokat akkor nem fogod tudni mi minek a része. Először ne egy C tipusú nyelv megtanulása legyen a cél, hanem tanulj meg programozni! Mire eljutsz egy objektumorientált programnyelvig addig nagyon sok minden mögé láthatsz. Engem is eleinte a játékok hoztak lázba, aztán annak ellenére, hogy jelenleg is több vasat tartok a tűzben az objective C felé orientálódtam leginkább...
2012. aug. 8. 23:47
 26/27 anonim válasza:
pascallal jó kezdeni, jó alapnak, arra épül az összec "C-s" nyelv. Játékfejlesztáshez pedig C#-ot ajánlom, azonbelül az XNA-t, vagy a C++-t.
2012. aug. 10. 19:17
 27/27 anonim ***** válasza:

"pascallal jó kezdeni, jó alapnak, arra épül az összec "C-s" nyelv"

Hááááát....

Inkább egy C stílusúval kéne inkább.

2012. aug. 10. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!