Valaki megtanít programozni? :D
Attól függ mennyire kemény az a tanulás, mennyire jó a felfogásod és mennyire szorgalmasan gyakorolsz.
Na meg az sem mindegy, hogy milyen nyelven.
Van amivel kicsit előbb lehet látványos eredményeket elérni, van amivel később, de jobbat.
Ezt így nem lehet megmondani, de 2-3 év alatt már talán kisebb-nagyobb programokat rendesen össze fogsz tudni rakni.
kérdeztél és válaszoltam
és tanítottalak már ezzel az 1 kérdéssel is
google nem csak az én barátom a te barátod is
Aha értem, de én nem tudok semmit pedig érteném, mert mindig is jó voltam ilyen parancs megjegyzésekben.
:D
Ha elolvastam egy könyvet azzal semmivel se leszek előrébb nem?
utolsó! Én CSAJ VAGYOK ÉS PROGRAMOZÓ! SŐT! A szakomon én voltam az egyedüli (lány létemre!) aki mosolyogva végzett integrálszámítást és próbálta a sok matekból analfabéta ,,menő programozó" fiúból kihozni a kettest. Arról nem is beszélve hogy Java gyakjegyes vizsgánál 3 hónappal előre összevesztek azon kik üljenek mellém, de még azon is hogy kettővel arrébb...
Kérdező!
Talán én is a Pascalt ajánlanám. Nem azért, mert hú de jó, hanem mert hú de egyszerűen átlátható és megérthető és hiába később kimondottan a Pascallal nem fogsz menni sok mindenre, a logikai elv a lényeg. Szívesen adok 1-2 instrukciót, de mivel marha sokat dolgozok és mellé anyuka is vagyok így megtanítani hobbiból nincs időm... Ha játéktervezés vonz akkor grafikus nélkül halott ötlet. Persze mikor belekezdessz ,,abba a bizonyos " játékba akkor már össze fogsz dolgozni egy grafikussal ha akarod ha nem. Előtte pedig még nem lesz igazán szükség rá... Privátban add meg az e-mailcímedet és néhány nagyon alap dolgot leírok, ami szükséges ahoz, hogy egy könyv segítségével is meg tudd tanulni. ha pedig elakadsz (na azért ne zaklass a könyved minden sora után) akkor szívesen segítek, hogy folytatni tudd.
Hát nem tudom a Pascalt akkor sem ajánlanám én.
A C szintaxisú nyelvek gyakoribbak és a logikai elv ugyan az, csak kicsit más köntösben.
Sokkal jobban járnak egy modernebb nyelvvel.
Például akár Python. Az még rá is szoktatná arra, hogy "szép" kódot írjon és hamar adna látványos eredményeket.
(Játékhoz pedig ott van hozzá a pygame de van halom más modul.)
Bár ez sem kimondottan C szintaxisú, de a Pascalnál jóval jobban használható és tanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!