Melyik programnyelv-el érdemesebb kezdeni, JAVA/BASIC?
"akkor kb. 20 ember válaszolt 20 variációval"
Én nem ezt látom. Nagyjából a Java, C++, Delphi tengelyen mozogtak a javaslatok. Az assembly nyilván poén akart lenni.
Nem tudom melyik könyvből tanulsz, de ha esetleg nem jönne be, tudom ajánlani David J. Eck: "Introduction to Programming Using Java" (pdf-ben ingyenesen letölthető).
Lépésről lépésre vezet be az OOP-be és a Java lelkivilágába. Nagyon jó könyv. Csekély 750 oldal.. Ami ebben nincs leírva a Java-ról, az nem is létezik :)
Angster?
Háát, félő hogy az már durván elavult. Csaknem tíz éves kiadás. A Java azóta rengeteget fejlődött. Én mindenképpen valami frissebb könyvet választanék. Azért ajánlottam a fentebbi pdf-es cuccot, mert az tényleg up-to-date, és nem JBuilderrel ökörködik, hanem a Java - de facto standard - Eclipse fejlesztői környezetét használja.
Az a helyzet, hogy egy ilyen dinamikus fejlődésben lévő nyelv esetében a nyomtatott könyvek egy-kettőre elavulnak.
Esetleg ezt is érdemes lehet olvasni: [link]
Nekem megvan, elég jó könyv és minden benne van.
(Na meg persze az OOP-t is elég jól megtanítja, hogy mi is az.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!