Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Linux-ból melyiket ajálnátok?

Linux-ból melyiket ajálnátok?

Figyelt kérdés

Konfigom:

3gb RAM

2 Ghz 2 magos intel proci

768 Mb nVidia videókártya

320 Gb HDD

Melyik linux-ot használjam szerintetek? meg egy pár szóban tudnátok jellemezni a linux fajtákap? Meg hogy miben jobb mint a windows. Megköszönném. A helyesírási hibákért bocsi :|

2012. jún. 25. 22:54
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Na, most már biztos, hogy jól megnézem, milyen elektronikai cuccot veszek. A végén még hazahozok egy beépített szerverrel ellátott zseblámpát. :D

Kérdező: Ha egy merevlemezen lesznek, annyi lesz a "kihatás", hogy ha az egyik rendszert törlöd, lehet a másik sem fog indulni. Ha külön merevlemezen, akkor maximum az órával fogsz veszekedni rendszerváltás után. (Ha Linux után Winfosra lépsz át, 1-2órával odébb leszel). :)

2012. jún. 25. 23:58
 22/44 anonim ***** válasza:

"A végén még hazahozok egy beépített szerverrel ellátott zseblámpát. :D"

:DD ma már...

perverzitás: [link]

a pontos idő meg vszleg csak így jön rajta:

watch -n1 date ...D

2012. jún. 26. 00:17
 23/44 anonim ***** válasza:

Na ez újraértelmezteti a hordozható okos cuccot bennem. :D

Bár ha már fura megoldások:

"Ubuntu, a világ leglassúbb számítógépén!

Dmitry Grinberg programozó az elkövető, a gép paraméterei: 6,5 KHz, 8 bit RISC, 16 KB RAM, Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope. Ehhez képest egy MP3 lejátszó már NASA technika :)"

Forrás: [link]

2012. jún. 26. 00:27
 24/44 anonim ***** válasza:

az se beteg :D gondolom, azért fél év alatt eljut a login-prompt közelébe...:D

De ha már perverzió, legyen egy kis demoscene-feeling: http://www.youtube.com/watch?v=sNCqrylNY-0

(belegondolok: 15éve hasonlókat még C64-en kódoltunk, ma meg csak azért tudja a "kolléga" a kezébe venni a kis ATmegát, mert DIL-tokos verzió... :D )

2012. jún. 26. 00:47
 25/44 anonim ***** válasza:
53%
Ez az ürge is nagyon unatkozhatott. :D Egyre jobban bánom, hogy C64 közelébe csak akkor kerültem 1x, mikor apám előhúzta a szekrény aljából, és egész nap azon szórakoztunk egy versenyzős játékkal. Egyetlen emlékem róla, hogy fordítva működött a joy, ergo mindig elvert. :D
2012. jún. 26. 00:52
 26/44 anonim ***** válasza:

Ráért, az tény.. :) a C64-et meg imádtam... (van is itt mellettem még egy SX64, legyen min nosztalgiázni :) Ahhoz képest, hogy a proci kicsivel 1MHz alatt ketyegett (a PAL verzió 980KHz-en járt), elég sok mindent ki lehetett hozni belőle. A VIC (video-IC, kb. videokártya) "átverésével" pl. 320x200/57 szín, stb.

Egy kis kedvcsináló még a hőskor végéről: http://www.youtube.com/watch?v=B4gC397tdlY

2012. jún. 26. 01:00
 27/44 anonim ***** válasza:
Azért ez nem semmi. Így utólag belegondolva, azt hiszem holnap (vagyis ma) megpróbálok életet lehelni a monstrumba, mert valahogy hiányzik a régi behemót. Bár eléggé makacs egy darab, ha én tettem be a lemezeket, sosem fogadta el. Persze apámnak elsőre. :D
2012. jún. 26. 01:09
 28/44 anonim ***** válasza:

No, igen.. :) 980KHz CPU, 64K(!) memória. Ma a telefonomban lévő SIM-kártyában több van. De azért még jó pár dologra...

[link] :D

2012. jún. 26. 01:15
 29/44 anonim ***** válasza:
Hoppácska. Na itt körbenézek. :D
2012. jún. 26. 09:40
 30/44 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok nagy Linux szakértő, de alapvetően minden Linux alatt ugyanaz a kernel van. A különböző disztribúciók csak abban térnek el, hogy más lehet a UI, más csomagok/programok vannak benne alapból.

Hogy miben jobb, mint a Windows? Na, erre egyszerű a válasz: semmiben sem.

Viszont amiben sokkal szarabb: szoftver/hardver-driver támogatottság ügyében pl. Igaz, nem mostanában Linuxoztam, hanem vagy 8 éve, de játékok gyakorlatilag nem léteznek Linuxra(most a passziánszt, meg az ilyen sz-rokat hagyjuk), kínszenvedés bármilyen hardvert is működésre bírni..

Szóval ha egy átlagos, épeszű felhasználó vagy, hagyod a francba a Linux-ot.

2012. jún. 27. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!