Linux-ból melyiket ajálnátok?
Konfigom:
3gb RAM
2 Ghz 2 magos intel proci
768 Mb nVidia videókártya
320 Gb HDD
Melyik linux-ot használjam szerintetek? meg egy pár szóban tudnátok jellemezni a linux fajtákap? Meg hogy miben jobb mint a windows. Megköszönném. A helyesírási hibákért bocsi :|
köszi a válaszokat.. :D de. ha pl : felrakom a steam-et.. és onnan rakom fel a CS-t ugyanugy menne?:D
meg utolsó kérdés :D mondjuk van egy nVidia GT130 768 Mb-s videókarim.. akkor ahoz hol találnák drivert? vagy ha felvan rakva mellé a windows és azon már telepitve van a driver akkor ha linux ot inditom nem kell telepiteni?:dd
vagy most hülyeséget irtam nagyon? :'ddd
nem kell neki driver ha windows mellé teszed
"Akartad mondani: az android egy linux kernelre épülő rendszeren futtatott virtuális gépen (dalvik) indított (java) GUI és (java) függvénytár... ... Userke ugyanis androidnál nem nagyon keveredik ki _tudatosan_ a dalvik-on kívülre (ha root-olt, akkor sem, megnézném, hogy pár magamfajta megszállottat kivéve hányan SSH-znak rá a telefonjukra.. :D )"
az android is linux <- igen:D csak 4 szóban:D
"úgy értettem, hogy a már jobban hozzáértő embereknek javaslott"
Segond. :) Csak az olvasók félreérthetik. Mondjuk az tény, hogy ha debianon kezd az ember, akkor meg _kell_ ismernie a platformot kívül-belül, ha valamit akar hegeszteni belőle. (engem anno közvetlenül a mély vízbe dobtak: linuxos előtapasztalat nélkül kellett Slink-ből webszervert pofoznom. Asszem, életemben nem túrtam annyit doksi után :D Rég volt.. :)
"az android is linux <- igen:D csak 4 szóban:D"
Ja. meg egy kis virtuális gép, meg 2x annyi java. Ezzel az erővel a mosógép is számítógép, csak kicsit több benne a motor, és kevesebb a RAM... :D Ne hülyítsük itt be a népeket, mert két nap múlva már azt olvashatjuk itt, hogy az android egy RedHat, az iOS meg egy fedora átszabva.. :DD
Pedig a mosógép is felér egy PC-vel. (Komolyan ne vegye senki, aki megnézi!)
No, akkor kicsit imperator-nak...
1. linuxot tehetsz fel windows_RA_. ilyen pl. a cygwin. Eléggé korlátozott, de pár alap dolgot tud. Ekkor nem kell videokártya driver.
2. teheted a windows _mellé_, akkor _vagy_ a win fut, _vagy_ a linux. Amíg nem akarod kihasználni a linux 3D képességeit (compiz+emerald+cairo dock, jol tud kinézni), addig nem kell driver. Ha pl. CS-t akarsz nyomatni, vagy szeretnél valami hasonlót ( http://www.youtube.com/watch?v=IMdXr_5U44I ), akkor kell driver, és biza túrni fogod a leírásokat, hogy hogyan tedd fel. Van, hogy két kattintással "rendben vagy", de van, hogy biza kézzel kell írogatni a konfig-állományokban.
Szinte mindegyik disztrib teljesen személyre szabható, de ennek az az ára, hogy általában nem úgy mennek a dolgok, hogy "letöltöm, rákattintok, nyomok két <NEXT>-et, és fent van".
A linux nem windows, és egy adott határon túl nem is akar az lenni.
"Pedig a mosógép is felér egy PC-vel"
:DD
Te, amióta személyesen láttam egy ARM-procis kenyérpirítót "átberhelve", azóta semmin se csodálkozom... (az átberhelés állt: ethernet-interface + kézzel portolt debian. Perverz volt, és nem kicsit... web-interface-n kattintva dobra ki a kenyeret :D )
még 1 kérdésem lehetne?:$
ha fent van a windows is és a linux is az kihat a teljesítményre vagy valamire, vagy csak a helyet foglalja?:D
Ami helyet a linux elfoglal a lemezen, az "elveszik" a win számára. (windows-t eléggé szájon kell vágni, hogy olvassa a linuxos file-rendszerek _egy_részét_).
A linux viszont tudja olvasni az ntfs-t, winFS-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!