Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Linux-ból melyiket ajálnátok?

Linux-ból melyiket ajálnátok?

Figyelt kérdés

Konfigom:

3gb RAM

2 Ghz 2 magos intel proci

768 Mb nVidia videókártya

320 Gb HDD

Melyik linux-ot használjam szerintetek? meg egy pár szóban tudnátok jellemezni a linux fajtákap? Meg hogy miben jobb mint a windows. Megköszönném. A helyesírási hibákért bocsi :|

2012. jún. 25. 22:54
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
68%
Ha jól látom, még kezdő vagy Linux terén. Ezt, és a gép adatait nézve én az Ubuntu 12.04 64bites változatát javasolnám. Nos, fajtáit tekintve van több csoport. Mint például a netbookokra szánt Linuxok (Joli OS, Puppy Linux), a tűzfal Linuxok (Alpine, Clear OS), vagy a speciális felhasználására szántak (Gentoo, Debian). Az Ubuntu inkább a kezdő kategóriába van, úgy mint pl a Mandrake (mai nevén Mandriva). Előnye a windowsal szemben szinte minden. Viszont amiben a windows milliószor jobb, az a 3D játék/tervezés.
2012. jún. 25. 23:05
 2/44 anonim ***** válasza:

Ez kb. olyan kérdés volt, hogy "milyen autót használjak?".

Egyáltalán: _mire_ akarod használni? (azt már nem is kérdezem, hogy _hogyan_ ...)

Az összehasonlításokba (linux vs. linux, ill. linux vs. windows) senki sem fog komolyabban belemenni, mert linux és linux között és van több ezer (kisebb-nagyobb) különbség, a lin-win különbségeket pedig akkor értheted meg igazán, ha ismered a felépítésüket.

2012. jún. 25. 23:08
 3/44 A kérdező kommentje:
őszintén sose használtam linox ot.. :d azért akarom lecseréni mert w7 fagyogat meg minden.. viszont szoktam használni ijet h Steam, kisebb játékok pl: Counter-strike 1.6 , ezeket hogy tudnám rajta kihasználni?
2012. jún. 25. 23:12
 4/44 anonim ***** válasza:
100%

"a speciális felhasználására szántak (Gentoo, Debian)"

Jujjjjjjj... ez durva volt.

Sem a gentoo sem a debian (az meg főleg) nem speciális célú disztrib, lévén (debian esetén mindenképp) portolva van szinte mindenre, és irodai desktop-tól nagy rendelkezésre állású rendszereken át fürtözött tudományos számítóközpontokig mindent ki lehet belőle alakítani.

Speciális disztrib pl. az openWRT, vagy a DD-WRT. Egy spec. cuccon, egy spec. célra. De ugyanilyen speciális cucc pl. a BackTrack, vagy egy SysRes. Egy feladat, arra hegyezve.

2012. jún. 25. 23:13
 5/44 anonim ***** válasza:
50%

linux ubuntu. személyi számítógépre ezt érdemes, ezt fejlesztik főként. a debian-t szerverekre szokták feltelepíteni, bár van grafikus felülete is de a parancssoros változatát szokták használni de szervergépeken. a sok egyéb op rendszer mellett mint mondtam ezt fejlesztik.

először is linux hátrányok:

- nem tudsz windows-ra írt programot feltelepíteni

előnyök:

- a hátrányt kiküszöbölve, rendszerint minden programot megtalálsz linuxra is. (szerkesztők, egyéb fejlesztői eszközök stb.) kivéve játékok (windows-os). de a linux inkább fejlesztői környezet, nem játékra van.

- sokkal biztonságosabb mint a windows

- nyílt forráskódú tehát teljesen ingyenes. (és a letöltött programok is)

az android is linux szóval ugyan úgy kell elképzelni. ha ismered az androidot van egy "market" jellegű alkalmazás és ott tudsz keresgélni, és letölteni bármit.

[link]

2012. jún. 25. 23:15
 6/44 anonim ***** válasza:

"zoktam használni ijet"... khm. iLYet.

A CS egyébként le van forgatva linuxra is.

2012. jún. 25. 23:15
 7/44 anonim ***** válasza:

"először is linux hátrányok:

- nem tudsz windows-ra írt programot feltelepíteni "

Akartad mondani: win-re írt programokat nem tudsz natívan futtatni. (ellenben emulátorokkal max. kis kézimunkával indíthatóak. man wine? ...)

2012. jún. 25. 23:17
 8/44 anonim ***** válasza:
Azért írtam mint "speciális", mert egy kezdőnek nem merném ajánlani. Kicsit elírtam, mert úgy értettem, hogy a már jobban hozzáértő embereknek javaslott. Elnézést a hibámért, este van. :D
2012. jún. 25. 23:20
 9/44 anonim ***** válasza:

"az android is linux"

Akartad mondani: az android egy linux kernelre épülő rendszeren futtatott virtuális gépen (dalvik) indított (java) GUI és (java) függvénytár... ... Userke ugyanis androidnál nem nagyon keveredik ki _tudatosan_ a dalvik-on kívülre (ha root-olt, akkor sem, megnézném, hogy pár magamfajta megszállottat kivéve hányan SSH-znak rá a telefonjukra.. :D )

2012. jún. 25. 23:21
 10/44 anonim ***** válasza:

jó nyilván nem kérdező fogja ezt lefordítgatni. meg emulátorozni. bár nem akarom lebecsülni sem, nem ismerem, de a kérdés alapján hogy milyen a linux? nyilván nem fog emulátorozni:D de amúgy sem egyszerű mutatvány az emulátorozás

ennyi erővel hagyd fent a windows-t és mellé tedd a linuxot ha játszani akarsz akkor windows ha nem linux.

2012. jún. 25. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!