Sima C nyelvvel le lehet alapozni a C# tanulását?
Más szóval, itt szeretném a C#-et majd tanulni(más C# oktató videót nem találtam)
Viszont belekezdtem, és elég gyorsan halad és alig magyaráz, viszont találtam egy ilyet ahol a C-t lealapozza.
Esetleg annak van értelme, hogy ha itt a c-t végigveszem, majd utána a C#-et?
Megvan ez a C alapok is.
Mennyire gondolod komolyan ezt a programozás témát?
A C# nyelv szintaxisa alapvetően a C nyelvére épít, tehát a nagyon alap dolgokat (primitív típusok, ciklusok, elágazás, operátorok, stb.) megtanulhatod úgy, hogy nekilátsz a C-nek.
Szerintem az egy jó ötlet lehet (de javítsatok ki, ha nem értetek egyet), hogy alapozol a C-vel, amíg ráérzel a programozás illetve a "C szintaxis" ízére, és ha már vágod a témát, akkor jöhet a C#.
Viszont, ha van jó C#-os anyagod (könyv, jegyzet, videó), akkor akár kezdheted azzal is, aztán meglátod, hogy megy.
Persze a C# teljesen más nyelv, mint a C, de az alapok ugyanazok, hangsúlyozom, csak az alapok, tehát ha sosem programoztál, vagy csak pl. Pascalban vagy Python-ban, akkor ajánlom kezdésnek a C-t. Viszont a sima C elég nehéz nyelv, szóval ha már megvannak az alapok, akkor nem kell tovább nyűglődnöd vele, és áttérhetsz a C#-ra.
Ha viszont megy egyből a C#, mert találtál valami jó oktató videót vagy könyvet, akkor át is ugorhatod a C-t. Legalábbis szerintem, de én informatikát tanulok, szóval lehetséges, hogy többet ajánlok, mint amire neked szükséged van, ha mondjuk csak hobbiszinten akarsz programozni.
A C# -re nem találtam olyan szuper anyagot, és a programozási tudásom jelenleg közelíti a 0-t.
De azok a C oktató anyag amit linkeltem szerintem nem megy el a kemény részekig, gondolom mind a 2 alapoz, illetve azért annál csak több, de nem megy el a csillagos égig.
tehát ha jól értem, akkor te is megerősítesz a tervemben.
Vagy Tud valaki valami nagyon frappáns jól magyarázó, könnyen tanulható, profi C# oktató anyagot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!